• 6 ponturi ca sa il imprietenesti pe micul mofturos cu legumele!

    6 ponturi ca sa il imprietenesti pe micul mofturos cu legumele!

    Diversificarea le da batai de cap multor mamici. Este perfect normal ca bebelusul tau sa nu accepte, uneori, cu usurinta anumite legume sau mancaruri, deci nu te ingrijora. Dezvoltarea personalitatii este fireasca odata cu cresterea copilului, iar preferintele alimentare sunt si ele parte din acest proces. Este, insa, important pentru sanatatea lui sa primeasca hrana sanatoasa si o alimentatie completa. De aceea, iti oferim cateva ponturi care sa te ajute sa ii dezvolti gustul pentru legumele atat de hranitoare si pline de vitamine.

    ● Lasa-l sa se joace cu mancarea. Chiar daca se murdareste si masa se va umple de piureuri sau de mazare fiarta, merita efortul, pentru ca va accepta mai usor alimentele pe care le cunoaste si pe care le poate "inspecta" personal, dupa bunul plac. Pentru a te feri de pete permanente, securizeaza-i zona de explorare cu folii de plastic sau fete de masa de unica folosinta.

    ● Pregateste legumele la cuptor. De multe ori, sunt mai gustoase decat cele fierte si s-ar putea sa fie mai incantat de aroma lor in aceasta varianta.

    6 ponturi ca sa il imprietenesti pe micul mofturos cu legumele!

    ● Mananca si tu in fata lui. Daca isi vede parintii savurand cu placere legumele, exista o sansa mai buna sa creasca si interesul micutului pentru ele.

    ● "Camufleaza" legumele care nu ii plac in supe sau piureuri, astfel incat nu va mai putea sa le detecteze atat de usor.

    ● Adauga ierburi aromatice potrivite pentru un gust delicios. Cu un pic de patrunjel sau de menta presarate deasupra, s-ar putea sa isi schimbe parerea despre piureul acela pe care nu voia sub nicio forma sa il inghita.

    ● Incearca texturi diferite, potrivite pentru varsta lui. De exemplu, daca nu ii place dovlecelul pasat, s-ar putea sa il accepte mai usor maruntit bine in supa.

  • Articole similare