Ingrediente:
300 g faina
200 g branza de vaci
130 g unt topit
100 g cascaval ras
50 g rosii uscate
150 ml lapte
3 oua
1 pliculet de drojdie
3 lingurite de cimbru uscat
Numar de portii: 12 briose
Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 200° C.
2. Scurgeti rosiile de ulei si tocati-le
marunt.
3. Intr-un vas, amestecati faina si drojdia. Incorporati cascavalul,
cimbrul, rosiile, sarea, piperul si amestecati.
4. Intr-un alt vas, bateti ouale,
adaugati untul topit, branza de vaci, laptele si amestecati pana obtineti o
compozitie omogena. Incorporati aceasta compozitie peste faina si amestecati
bine pana se omogenizeaza.
5. Puneti hartie de copt in formele de briose si
umpleti-le cu aceasta compozitie. Lasati-le la cuptor timp de 30 de minute.
Pentru un plus de savoare, puteti adauga in compozitie sunca sau bacon prajit
in prealabil. Briosele se servesc calde.