Ingrediente:
500 g carne tocata de porc
orez
1 buc. oua
80 g ceapa galbena
10 g ghimbir proaspat
3 buc. iaurt
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
1 buc. lime
3 linguri ulei de floarea soarelui
sare
piper
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Varsati iaurturile intr-un bol si adaugati patrunjelul tocat. Acoperiti bolul si introduceti-l la frigider.
2. Stoarceti un lime si pastrati zeama. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul si amestecati-le cu carnea tocata. Adaugati zeama de lime si oul si amestecati bine.
3. Asezonati compozitia cu sare si piper dupa gust, apoi formati chiftelutele.
4. Intr-o tigaie puneti uleiul la incins si prajiti chiftelutele. Dupa ce s-au prajit, puneti-le pe un prosop de bucatarie pentru a indeparta surplusul de grasime.
5. Acestea se servesc calde alaturi de sos de iaurt, orez si salata.