• Chiftelute de porc cu ghimbir si sos de iaurt

    Chiftelute de porc cu ghimbir si sos de iaurt

    Ingrediente:


    500 g carne tocata de porc
    orez
    1 buc. oua
    80 g ceapa galbena
    10 g ghimbir proaspat
    3 buc. iaurt
    3 catei usturoi
    1 legatura patrunjel
    1 buc. lime
    3 linguri ulei de floarea soarelui
    sare
    piper

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Varsati iaurturile intr-un bol si adaugati patrunjelul tocat. Acoperiti bolul si introduceti-l la frigider.

    2. Stoarceti un lime si pastrati zeama. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul si amestecati-le cu carnea tocata. Adaugati zeama de lime si oul si amestecati bine.

    3. Asezonati compozitia cu sare si piper dupa gust, apoi formati chiftelutele.

    4. Intr-o tigaie puneti uleiul la incins si prajiti chiftelutele. Dupa ce s-au prajit, puneti-le pe un prosop de bucatarie pentru a indeparta surplusul de grasime.

    5. Acestea se servesc calde alaturi de sos de iaurt, orez si salata.

  • Articole similare