• Conopida gratinata cu paste si sos Bechamel

    Conopida gratinata cu paste si sos Bechamel

    Ingrediente:


    250 g paste (penne) 
    500 g conopida 
    100 g cascaval emmentaler 
    150 g broccoli

    Pentru sosul Bechamel:

    25 g unt 
    25 g faina 
    300 ml lapte 
    nucsoara
    sare si piper 

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Puneti la fiert conopida in apa cu sare. Separat, fierbeti pastele, respectand timpul de fierbere mentionat pe pachet. Opariti timp de 2-3 minute si broccoli.

    2. Intre timp, preparati sos-ul Bechamel: topiti untul, apoi adaugati trei linguri de faina si amestecati bine. Adaugati treptat si laptele rece. Lasati compozitia pe foc, pana ce obtineti un sos consistent. Asezonati cu sare, piper si nucsoara, dupa preferinte.

    3. Dupa ce au fiert conopida, pastele si broccoli, aranjati-le intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt.  Adaugati sosul, apoi emmentaler ras. Introduceti vasul in cuptor timp de 20 de minute, pana ce cascavalul incepe sa se rumeneasca.

  • Articole similare