Ingrediente:
250 g paste (penne)
500 g conopida
100 g cascaval emmentaler
150 g broccoli
Pentru sosul Bechamel:
25 g unt
25 g faina
300 ml lapte
nucsoara
sare si piper
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Puneti la fiert conopida in apa cu sare. Separat, fierbeti pastele, respectand timpul de fierbere mentionat pe pachet. Opariti timp de 2-3 minute si broccoli.
2. Intre timp, preparati sos-ul Bechamel: topiti untul, apoi adaugati trei linguri de faina si amestecati bine. Adaugati treptat si laptele rece. Lasati compozitia pe foc, pana ce obtineti un sos consistent. Asezonati cu sare, piper si nucsoara, dupa preferinte.
3. Dupa ce au fiert conopida, pastele si broccoli, aranjati-le intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu putin unt. Adaugati sosul, apoi emmentaler ras. Introduceti vasul in cuptor timp de 20 de minute, pana ce cascavalul incepe sa se rumeneasca.