• Crumble de toamna

    Crumble de toamna

    Ingrediente:


    800 g prune
    300 g mere 
    2 pliculete de zahar vanilat 
    1 lingurita de praf de scortisoara 
    20 g unt
    alune de padure pisate

    Numar de portii: 5

    Mod de preparare:

    1. Dupa ce inlaturati samburii, taiati prunele in felii cu tot cu coaja. 

    2. Curatati merele de coaja si taiati-le tot in felii. 

    3. Puneti fructele intr-o oala pe foc, adaugand la inceput zaharul, scortisoara si untul. Feliile de mere si de prune nu trebuie sa se topeasca de tot. 

    4. Dupa ce s-au inmuiat si s-au facut pe jumatate, fructele se pun in forme mici de briose, unse in prealabil cu unt. 

    5. Se presoara apoi alunele zdrobite peste fructe, iar formele se introduc la cuptor timp de 15-20 de minute, la temperatura medie.


  • Articole similare