• Delicios & amuzant


    Pachetelul pentru scoala pe care copilul tau si-l poate pregati singur


    Esti probabil satula de incapatanarea cu care copiii refuza sa se „alinieze” alimentar. Ba e prea rosu pepenele, ba e prea verde broccoli sau „ai uitat ca nu suport carnea?”
    Cum poti depasi aceste blocaje fara sa te enervezi si fara sa le dai senzatia ca sunt manipulati? Implica-i in tot ceea ce inseamna pregatirea mesei. Poate nu va functiona din prima, dar se pare ca aceasta strategie asta chiar da rezulte. Asadar, treci la fapte!

    Mergi la cumparaturi insotita de copii si lasa-i sa aleaga ce legume, fructe, branzeturi, alune vor. Odata ajunsi acasa, implica-i in pregatirea pachetelului pentru scoala.
    Tine cont ca le place aparatura, asa ca da-le voie sa foloseasca robotul de bucatarie pentru a taia legumele sau pentru a pregati un smoothie. Fii insa cu ochii pe ei, mai ales daca sunt mici, pentru a evita accidentele!

    Iata cateva idei pentru pachetel: 

    Pachetel pentru scoala

    Quesadilla cu legume

    Ai nevoie de tortilla din faina integrala si orice legume aveti disponibile prin frigider. Poti folosi, de pilda, spanac si ardei gras. Trage-le la tigaie, in ulei de susan. Apoi presara cubulete de branza pe o parte a tortilla, adauga legumele si ruleaza. 
    De voi depinde cum va impartiti sarcinile, cine ce face.
    Pune sandwich-ul  in tigaia aflata inca pe foc pana se rumeneste usor, pe ambele parti, iar branza se topeste. Lasa quesadilla sa se raceasca, apoi tai-o in trei. Pune-le la frigider, in pungi inchise ermetic. Gata, a iesit un lunch delicios pentru cel mic, pregatit impreuna cu el.

    Orez/ quinoa cu pui

    Fierbe  orezul sau quinoa. Adauga o felie de piept de pui si legume sotate, pe care le poti pregati impreuna cu cel mic. La final, topping-ul – sos sau dressing. Asamblati apoi lunch-ul pentru a doua zi intr-o cutie compartimentata. Partea aceasta i se va parea amuzanta si sigur se va implica.

    Salata cu paste

    Mereu ramane cate ceva dupa cina, asa ca poti folosi resturile pentru un lunch delicios si in acelasi timp sa ii dai copilului un bun exemplu de combatere a risipei alimentare. Asadar, foloseste o mana de paste dintre cele ramase de la cina si lasa-l pe cel mic sa adauge ce legume doreste. 

    Nu uita marul!  Spala-l si eventual feliaza-l ca sa aiba cat mai putine motive sa nu il manance.
  • Articole similare