• Gogosele de ananas

    Gogosele de ananas

    Ingrediente: 


    1 buc ananas 
    250 ml lapte
    150 g faina
    60 g zahar
    20 g unt
    1 ou
    3 - 4 linguri de rom
    5 linguri de zahar vanilat
    scortisoara
    sare 

    Numar portii: 6

    Mod de preparare:

    1. Taiati ananasul felii, mai groase sau mai subtiri, dupa gustul dumneavoastra, decojiti-le si inlaturati partea dura. 

    2. Pentru aluatul de gogosi, separati albusul de galbenus. Amestecati galbenusul cu laptele, sarea, zaharul, romul si incorporati apoi faina. Adaugati untul topit si, cu putin inainte de a face gogoselele, incorporati in compozitie albusul batut spuma. 

    3. Dati feliile de ananas prin acest aluat, apoi prajiti-le in ulei incins timp de trei minute, pe o parte si pe cealalta. Dupa ce ati scos gogoselele din ulei, presarati zahar vanilat.

  • Articole similare