Ingrediente:
400 g carne tocata de vitel
50 g parmezan
50 g emmentaler ras
30 g unt
1 galbenus
2 cepe
2 rosii
1 morcov
2 catei de usturoi
1 lingura de faina
cimbru
sare si piper
Ingrediente pentru piure:
1 kg de cartofi
lapte sau smantana dupa gust
sare si piper
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
1. Pregatiti piure-ul, avand grija sa nu fie prea moale. Puteti adauga putin praf de nucsoara, pentru o aroma inedita.
2. Tocati ceapa si usturoiul, taiati morcovul in cubulete si puneti-le pe toate la calit in unt.
3. Adaugati rosiile taiate in cubulete, carnea tocata, faina, sarea, piperul si cimbrul. Lasati compozitia la foc potrivit pana cand carnea incepe sa se rumeneasca putin. Opriti focul, lasati compozitia sa se raceasca, apoi adaugati galbenusul si parmezanul, amestecand bine.
4. Ungeti cu unt un vas termorezistent. Puneti mai intai compozitia din carne tocata si legume, apoi acoperiti totul cu piure. Presarati emmentaler ras, apoi introduceti vasul la cuptor.