• Supa crema de dovleac

    Supa crema de dovleac

    Ingrediente:


    1 kg dovleac 
    45 g unt sarat 
    4 catei usturoi 
    2 buc. cuburi gaina 
    2 lingurite curry 
    2 lingurite ghimbir
    3 linguri ulei de masline 
    1 buc. ceapa galbena

    Numar de portii: 6

    Mod de preparare:

    1. Curatati dovleacul de seminte si puneti-l la cuptor cu coaja in sus, pe o tava acoperita cu folie de aluminiu, timp de 45 de minute pana se coace si devine moale. Lasati-l apoi la racit, curatati-l de coaja si taiati-l in bucati.

    2. Intre timp, tocati ceapa, zdrobiti usturoiul si caliti-le in unt pana se inmoaie. Presarati in tigaie ghimbir si curry, amestecati si adaugati dovleacul. Lasati compozitia la foc cateva minute, amestecand continuu.

    3. Puneti concentratul de pui la fiert intr-un litru de apa timp de 15 minute, apoi adaugati fiertura peste dovleac si lasati compozitia la fiert timp de 15 minute. Adaugati merele, dovleacul si curry.

    4. Dati totul prin mixer pana obtineti o crema.

    5. Preparatul se serveste cald, cu garnitura de iaurt si felii de lamaie.
  • Articole similare