• Supici pentru mofturici

    Supici pentru mofturici

    Odata cu diversificarea, in preocuparile proaspetelor mamici mai apare o grija importanta: sa gaseasca reteta perfecta, astfel incat bebelusul care se obisnuieste, treptat, cu alimentele sa se declare multumit, oricat de pretentios ar fi. 
    Supele reprezinta unul dintre primele feluri de mancare pe care micutul ajunge sa le cunoasca. De la cea simpla (din cartof, morcov si albitura), pe care mama i-o ofera in primele saptamani de diversificare, copilul trece la supe din ce in ce mai apropiate de acelea pe care le consuma si adultii, respectand, desigur, restrictiile varstei sale. Iata cateva ponturi care ii vor creste apetitul si il vor face sa aprecieze supele pe care i le oferi:

    ● Incearca sa gasesti consistenta potrivita gusturilor sale. Unii bebelusi prefera doar zeama strecurata, in timp ce altii sunt incantati, destul de repede, de supele-crema. Daca refuza o supa, motivul e posibil sa nu fie ingredientele, ci consistenta.

    ● Daca nu ii place sa manance din lingurita, pune-i supa in biberon sau intr-o canuta speciala, cu cioc. Micutul tau dă deja semne că este mai independent decat ti-ai dat seama!

    ● Tine cont de recomandarile medicilor legat de sare, care este permisa in alimentatie abia dupa varsta de un an.

    ● Daca bebelusul insista sa refuze o anumita supa, adauga in reteta un pic de ulei de masline. S-ar putea sa faca minuni!

    ● Supele traditionale romanesti sunt delicioase, dar poate ca te-ai bucura sa ai un copil curios sa experimenteze si retete din bucataria internationala. Pe Internet vei gasi o multime de retete. Asigura-te, insa, ca toate ingredientele sunt potrivite pentru varsta si etapa de dezvoltare in care se afla bebelusul tau.

    ● Daca respinge orice fel de supa, te sfatuim sa nu renunti. S-ar putea sa isi schimbe parerea daca introduci in farfurie, in loc de taitei, niste paste mai interesante, sub forma de litere sau de animalute. Ii poti descrie ce reprezinta fiecare, iar aceasta masa insotita de conversatie va deveni o experienta placuta pentru amandoi!

  • Articole similare