• 4 sfaturi pentru zilele in care copilul tau este racit

    4 sfaturi pentru zilele in care copilul tau este racit

    Pentru copiii mici, mai ales pentru cei de varsta prescolara, racelile sunt destul de frecvente si normale, mai ales in perioada de integrare in colectivitate. Zilele in care copilul este acasa si indispus din cauza virozei se pot dovedi o adevarata provocare pentru parinti: cel mic este mofturos, irascibil si nu are chef de nimic. In afara de tratamentele prescrise de medic, noi iti oferim cateva ponturi care il vor ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada si iti vor usura si tie misiunea de a-l ingriji:


    ● Ofera-i cateva intervale de timp de 15 minute in care este ”regele casei” si poate sa decida ce vrea sa faca (desigur, in limitele firesti ale sigurantei). Poate sa aleaga sa faceti impreuna un sandvici, sa se uite la desenele animate preferate, sa exploreze dulapurile in care de obicei nu are acces, sa va jucati de-a parada modei.

    ● Chiar daca apetitul copilului este scazut, pregateste-i mancarea sau desertul preferat. Grija ta il va consola si, la un moment dat, chiar s-ar putea sa ii vina pofta de mancare.

    ● Arata-i albumele foto ale familiei si povesteste-i despre bunicii si strabunicii lui. Fiecare familie are macar o poveste fascinanta care capteaza atentia copiilor.

    ● Fa-i patutul cat mai primitor. Adauga cateva straturi de cearsafuri si paturi, astfel incat sa se poata inveli cat de subtire sau gros are nevoie.

    4 sfaturi pentru zilele in care copilul tau este racit

  • Articole similare