• Carnaciori in sos de vin rosu

    Carnaciori in sos de vin rosu

    Ingrediente:


    12 carnaciori 
    800 g cartofi
    2 cepe rosii
    50 g unt
    250 ml de vin rosu
    sare si piper dupa gust

    Ingrediente pentru sosul de mustar:

    1 lingura de mustar iute
    2 cepe mici
    2 linguri de otet
    300 g smantana

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Tocati ceapa rosie marunt. 

    2. Decojiti cartofii si taiati-i rondele. Puneti cartofii timp de 6 minute intr-o craticioara cu apa fierbinte si sarata. Intr-o tigaie, puneti untul la topit si adaugati rondelele de cartofi. Asezonati cu sare si piper dupa gust. 

    3. Intr-o alta tigaie, puneti ceapa rosie tocata marunt, apoi adaugati carnaciorii. Lasati tigaia pe foc timp de 15 minute. La jumatatea timpului, adaugati vinul rosu. 

    4. Pentru sosul de mustar, tocati ceapa marunt si puneti-o la calit intr-o tigaie. Adaugati otetul, mustarul si smantana. Lasati tigaia la foc mic timp de cateva minute. 

    5. Carnaciorii pot fi serviti alaturi de cartofi prajti, usturoi copt si sos de mustar sau alte variante de sos.

  • Articole similare