• Cresterea imunitatii pentru toamna

    Cresterea imunitatii pentru toamna

    Incet, dar sigur, ne apropriem de sezonul rece si, o data cu acesta, se intorc si bacteriile si virusurile care provoaca diverse afectiuni specifice anotimpului: gat rosu, nas infundat, guturai si, in general, un sistem imunitar slabit. Din fericire, avem la dispozitie nenumarate metode prin care ne putem creste imunitatea si rezistenta organismului, atat noua, cat si celor mici. Atat remedii gata preparate, numai bune de administrat rapid, dimineata inainte de scoala si serviciu, precum tablete de vitamina C cu Zinc, complexuri de vitamina B, tablete efervescente cu multivitamine sau siropuri de propolis si catina, precum si variate retete pe care le putem prepara in casa.

    • Din categoria celor preparate in casa, iti propunem sa incerci un mix din miere de salcam, catina, propolis si polen. Acest “cocktail” nu da gres niciodata, produsele apicole fiind binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra sanatatii. 


    • Un alt produs apicol cu beneficii miraculoase asupra imunitatii organismului este laptisorul de matca ce contine acid 10-HDA, prezent exclusiv in laptisorul de matca pur. Acesta are efect antibacterian, antiviral si antifungic, fiind in acelasi timp si o sursa importanta de vitamine din complexul B.

    • Daca vrei o varianta mai simpla, dar totodata eficienta, poti alege sa bei in fiecare zi cate o cana de ceai de ghimbir, de echinaceea sau de cimbrisor. Tot in categoria ceaiuri intra si o reteta de decoct de macese, printre cele mai bune solutii natural pentru imunitate: peste 2 lingurite de macese uscate si maruntite, toarna 250 ml de apa si lasa totul la fiert 15 minute, la foc mic, lasandu-se apoi cateva ore la infuzat.

    Orice varianta ai alege, important este sa incerci sa iti ajuti organismul sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor care apar toamna.

    Noi iti dorim multa sanatate si sa te bucuri din plin de bogatiile anotimpurilor ce urmeaza!


  • Articole similare