• Cum sa ai grija de tenul tau la inceput de toamna

    Cum sa ai grija de tenul tau la inceput de toamna

    Toamna, pe langa vreme capricioasa si schimbari in garderoba, aduce dupa sine si modificari importante in rutina de ingrijire a tenului. Trecerea brusca de la temperaturile extreme de vara, la vantul aspru si umiditatea ridicata face ca pielea ta sa aiba de suferit si sa fie usor devitalizata. Din fericire, exista mai multe modalităti prin care sa te asiguri ca tenul tau nu are de suferit. 


    1. In primul rand, nu uita de cremele cu protectie solara! Chiar daca nu mai este vara, soarele continua sa influenteze negativ elasticitatea pielii tale.  Este important sa nu uiti faptul ca razele UVA, responsabile pentru imbatranirea prematura a pielii sunt la fel de daunatoare si puternice si toamna. 

    2. Folositi regulat o masca exfolianta pentru a elimina celulele moarte si pentru a mentine porii curati si mai buna oxigenare la nivelul tenului. Tenul isi recapata vitalitatea si va fi mult mai hidratat.

    3. Folositi o crema hidratanta mai mult pe baza de ulei. Astfel, uleiul va crea un strat protector si pielea ta o sa fie 100% protejata de factorii externi duri. In plus, tenul isi va pastra aspectul tanar si nu va fi in pericol sa se deshidrateze.

    4. Consuma alimente bogate in acizii grasi Omega-3 care iti vor hrani pielea si o vor ajuta sa se regenereze. Poti manca ton, somon sau nuci si pe langa efectele benefice asupra tenului, vei evita si astenia de toamna care provoaca o senzatie de oboseala in organism cauzata de schimbarea de temperatura.

    5. Incearca un tratament cu vitamina A si tenul va deveni mai stralucitor si mai neted. Aceasta intarzie aparitia ridurilor, crescand nivelul de colagen din piele si previne aparitia petelor pe suprafata tenului. Principalul ingredient al vitaminei A este retinolul care se gaseste si in salata verde, cartofii dulci, morcovi, oua sau fructele exotice

  • Articole similare