• “Farmacia” din castronelul cu piure de fructe

    “Farmacia” din castronelul cu piure de fructe

    Piureurile de fructe sunt printre primele delicii ale copilariei. La scurt timp dupa inceperea diversificarii, bebelusii se pot bucura de aromele si dulceata lor, desigur, cu respectarea regulilor privind introducerea alimentelor in meniu: sa asteptam timp de trei zile reactia copilului la fiecare fruct nou, pentru a observa eventualele alergii, si sa respectam indicatiile pediatrului. Astfel, bebelusul se va putea bucura in voie de cele mai savuroase piureuri. Iar mama va sti ca, in afara de gustul bun, cel mic primeste si vitamine sau minerale care il ajuta sa creasca sanatos.


    Merele, care sunt printre primele fructe introduse in alimentatie, contin vitamina C si fibre care il ajuta pe bebelus sa aiba o digestie optima.

    Bananele, unul dintre fructele preferate de micuti, le ofera un supliment sanatos de potasiu si sunt de mare folos atunci cand burtica ii supara.

    Piersicile contin si ele potasiu si, in plus, beta-caroten, care ii ajuta sa aiba o piele sanatoasa, dar si sa isi dezvolte vederea. 

    Prunele sunt bogate in fibre de buna calitate si le puteti folosi pentru a imbogati gustul legumelor la care copilul este mai reticent.

    Avocado contine o doza sanatoasa de acizi grași Omega 3, dar și vitaminele B6, C, E şi K. Acest fruct are efecte antiinflamatoare și de reglare a colesterolului.

    Coacazele ii ofera celui mic un supliment de fier și calciu, dar si de magneziu, care il ajuta sa aiba energie pentru toate activitatile interesante de peste zi.

    Ciresele sunt o sursa pretioasa de vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B. Va sfatuim, insa, sa i le oferiti abia dupa ce ati indepartat samburii, pentru a nu exista riscul de inec.

    Mango este bogat in vitamina A si, prin fibrele pe care le contine, ajuta la mentinerea unui nivel scazut al glucozei.

    Acum, ca ai aflat cat de importante sunt fructele in timpul diversificarii, te invitam sa ne spui care este piureul preferat al micutului tau!

  • Articole similare