• Friptura de porc cu mere

    Friptura de porc cu mere

    Ingrediente:

    6 mere mari
    100 g unt
    4 linguri de miere
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:


    1. Ungeti cu miere carnea de porc, apoi asezonati cu sare, piper si rozmarin. 

    2. Puneti carnea intr-o tava care poate fi introdusa la cuptor. 

    3. Taiati untul in cuburi si puneti-le peste carnea de porc. 

    4. Taiati merele si ceapa. 

    5. Introduceti tava la cuptor timp de aproximativ o ora si zece minute la 180º C. 

    6. Scoateti tava din cuptor si adaugati pe toata suprafata untul topit si ceapa. Reintroduceti tava la cuptor timp de 40 de minute. 

    7. Adaugati si merele peste celelalte ingrediente din tava si lasati-o la cuptor pentru inca 20 de minute. Pentru un plus de savoare, puteti adauga si nuci caramelizate.

  • Articole similare