• Friptura de vita cu morcovi si chimen

    Friptura de vita cu morcovi si chimen

    Ingrediente:


    1,8 kg pulpa de vita
    1,5 kg morcovi
    ½ legatura de coriandru
    1 lingurita chimen macinat
    100 g unt

    Ingrediente pentru marinada:

    3 cepe
    5 catei de usturoi
    2 crengute de cimbru
    2 frunze de dafin
    o cuisoara
    o lingurita de coniac
    10 g piper macinat

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare: 

    1. Pregatiti marinada amestecand ceapa taiata rondele, usturoiul pisat cu vinul si restul ingredientelor. Puneti carnea la marinat timp de trei ore.

    2. Preincalziti cuptorul la 220º C. Puneti la prajit intr-o tigaie inalta, carnea si ceapa, apoi adaugati marinada si lasati compozitia sa fiarba. Introduceti tigaia la cuptor timp de doua ore.

    3. Intre timp, taiati morcovii rondele si puneti-le la calit timp de 15 minute in unt si chimen. Dupa ce au trecut cele doua ore, adaugati morcovul peste carne si lasati tigaia in cuptor 30 de minute. In momentul servirii, adaugati coriandru tocat.

  • Articole similare