• Nu arunca deseurile! Adu-le la cora si vei fi pe plus!

    statie automatizata de colectare

    Impreuna cu Green Group am lansat in parcarea cora Lujerului si Pantelimon o statie automatizata de colectare Sigurec, unde pot fi aduse deseuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii, pentru care vei primi primi bonuri valorice care pot fi folosite la cumparaturi in cora. 


    Valoarea bonurilor se calculeaza in functie de tipul si cantitatea deseurilor aduse, plecand de la urmatoarele valori: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doza de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticla, 15 bani pentru un kilogram de hartie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor difera in functie de tipul echipamentului si de cantitate.

    Toate deseurile colectate la statia Sigurec sunt transportate in fabricile de reciclare din Romania partenere in proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper si altii. 

    Am decis sa investim in proiecte verzi si inovatoare care sa ofere solutii practice pentru colectarea de deseuri si astfel sa cream mentalitatea necesara pentru aceste actiuni absolut normale. 

    Acest proiect este o extindere a punctelor cora Verde din magazinele Lujerului si Pantelimon care permite acum posibilitatea de colectare a oricaror tipuri de deseuri reciclabile pe care o gospodarie le genereaza. 

    Extinderea proiectului este un succes. Din ianuarie 2016, de la implementarea noului echipament, am inregistrat o crestere de 250% a gradului de colectare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 23.000 de bucati la 60.000.

  • Articole similare