• Porumbel fript cu garnitura de sezon

    Porumbel fript cu garnitura de sezon

    Ingrediente:


    600 g carne de porumbel 
    1 kg mere 
    650 g varza rosie
    100 g stafide
    500 g portocale
    250 g ceapa alba
    200 g morcovi
    100 g grasime de rata 
    50 ml otet balsamic
    300 g spanac 
    100 g prune deshidratate 
    50 g rosii uscate
    1 l concentrat de pui 

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Taiati porumbeii pe jumatate si asezonati-i cu sare si piper dupa gust. 

    2. Tocati jumatate din cantitatea de ceapa, taiati morcovii rondele si asezati legumele intr-o tava unsa cu unt. 

    3. Adaugati jumatatile de porumbel si introduceti tava in cuptor timp de 30 de minute la 180° C.

    4. Intre timp, pregatiti garnitura de varza rosie: tocati ceapa ramasa, varza rosie si jumatate din cantitatea de mere. 

    5. Caliti ceapa in grasime de rata, adaugati varza, stafidele, sucul de la portocale si merele

    6. Turnati otetul balsamic si treptat concentratul de pui. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

    7. Tocati spanacul si caliti-l in unt. 

    8. Merele ramase se taie cubulete si se caramelizeaza in putin unt cu zahar, impreuna cu prunele uscate.

  • Articole similare