Ingrediente: 600 g carne de porumbel 1 kg mere 650 g varza rosie 100 g stafide 500 g portocale 250 g ceapa alba 200 g morcovi 100 g grasime de rata 50 ml otet balsamic 300 g spanac 100 g prune deshidratate 50 g rosii uscate 1 l concentrat de pui Numar de portii: 4 Mod de preparare: 1. Taiati porumbeii pe jumatate si asezonati-i cu sare si piper dupa gust. 2. Tocati jumatate din cantitatea de ceapa, taiati morcovii rondele si asezati legumele intr-o tava unsa cu unt. 3. Adaugati jumatatile de porumbel si introduceti tava in cuptor timp de 30 de minute la 180° C. 4. Intre timp, pregatiti garnitura de varza rosie: tocati ceapa ramasa, varza rosie si jumatate din cantitatea de mere. 5. Caliti ceapa in grasime de rata, adaugati varza, stafidele, sucul de la portocale si merele 6. Turnati otetul balsamic si treptat concentratul de pui. Asezonati cu sare si piper dupa gust. 7. Tocati spanacul si caliti-l in unt. 8. Merele ramase se taie cubulete si se caramelizeaza in putin unt cu zahar, impreuna cu prunele uscate.
Porumbel fript cu garnitura de sezoncora
08 septembrie