• Pui in sos de ghimbir si usturoi cu seminte de mustar si chimen

    Pui in sos de ghimbir si usturoi cu seminte de mustar si chimen

    Ingrediente:


    1,5 kg pulpe de pui dezosate
    1,2 kg ceapa
    1,2 kg rosii
    2 ardei rosii
    2 ardei verzi
    2 ardei galbeni
    120 g pasta de ghimbir
    120 g pasta de usturoi
    4 linguri Panch Puran (mix de condimente indian: chimen, seminte de mustar, seminte negre si maro de ceapa, seminte de mac si fenicul)
    1 lingura sofran
    2 linguri praf de curry
    ½ lingurita praf de chili
    4 lingurite de sare
    200 ml ulei

    Numar de portii: 10

    Mod de preparare:

    1. Puneti uleiul la incalzit intr-o tigaie si adaugati condimentele. 

    2. Lasati condimentele pe foc pana ce isi schimba culoarea si devin mai inchise, apoi adaugati pasta de usturoi si ghimbir si lasati tigaia pe foc pana ce acestea se coloreaza un pic. 

    3. Puneti ceapa taiata felii subtiri, adaugati sofran, apoi puneti ardeii taiati cuburi si lasati legumele la calit timp de 10 minute. 

    4. Intre timp, taiati puiul in bucati de 3 cm si puneti-l peste celelalte ingrediente. Lasati carnea sa se prajeasca aproximativ 20 de minute. 

    5. La sfarsit, adaugati rosiile taiate felii, asezonati cu praf de curry si chili si lasati tigaia pe foc pentru inca 10 minute. Acest preparat poate fi servit alaturi de orez basmati. 

  • Articole similare