Ingrediente: 350 g porumb din conserva 400 g cartofi 250 ml lapte 250 g smantana 20 g unt 2 fire de praz 8 felii de bacon 1 ceapa rosie 1 cub de concentrat de gaina 2 linguri de ulei 2 catei de usturoi sare si piper dupa gust Numar de portii: 4 Mod de preparare: 1. Taiati cartofii in cuburi, prazul in rondele si tocati marunt ceapa si usturoiul. 2. Rumeniti baconul pana devine crocant si puneti-l pe un servetel pentru a inlatura surplusul de ulei. 3. In aceeasi tigaie, caliti in ulei si unt prazul, ceapa si usturoiul. 4. Dupa ce legumele s-au inmuiat, scoateti-le din tigaie si puneti-le intr-o oala mai mare. 5. Adaugati peste acestea 500 ml de apa, laptele, cartofii, porumbul si concentratul de gaina. Daca mai este nevoie, mai puteti adauga sare. Lasati 15 minute la foc mic, adaugati smantana si mai lasati pe foc pentru inca 5 minute. 6. La momentul servirii, adaugati baconul prajit.