• Supa de porumb cu bacon

    Supa de porumb cu bacon

    Ingrediente:


    350 g porumb din conserva
    400 g cartofi
    250 ml lapte
    250 g smantana
    20 g unt
    2 fire de praz
    8 felii de bacon
    1 ceapa rosie
    1 cub de concentrat de gaina
    2 linguri de ulei
    2 catei de usturoi
    sare si piper dupa gust

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Taiati cartofii in cuburi, prazul in rondele si tocati marunt ceapa si usturoiul. 

    2. Rumeniti baconul pana devine crocant si puneti-l pe un servetel pentru a inlatura surplusul de ulei. 

    3. In aceeasi tigaie, caliti in ulei si unt prazul, ceapa si usturoiul. 

    4. Dupa ce legumele s-au inmuiat, scoateti-le din tigaie si puneti-le intr-o oala mai mare.

    5. Adaugati peste acestea 500 ml de apa, laptele, cartofii, porumbul si concentratul de gaina. Daca mai este nevoie, mai puteti adauga sare. Lasati 15 minute la foc mic, adaugati smantana si mai lasati pe foc pentru inca 5 minute. 

    6. La momentul servirii, adaugati baconul prajit. 
  • Articole similare