• Traieste mai sanatos incepand chiar de azi

    Traieste mai sanatos incepand chiar de azi

    Sa traiesti sanatos presupune un angajament pe termen lung, insa poti sa incepi imediat sa schimbi cate ceva astfel incat la finalul zilei sa fii multumita de tine si sa simti ca ai control asupra propriei vieti.


    Evalueaza-ti  sanatatea!
    Programeaza-te la doctor si la stomatolog, fa-ti investigatiile de rutina si profita sa ii intrebi pe doctori tot ce ai pe suflet. Apoi vezi cum stai cu greutatea. Calculeaza-ti indicele de masa corporala ca sa te asiguri ca nu esti supraponderala. Ai grija ca din ce in ce mai multa lume are astazi probleme cu kilogramele si nu e tocmai usor sa scapi de ele, asa ca mai bine ai grija sa te mentii in limitele normale!

    Analizeaza-ti activitatea fizica!
    Cata miscare faci intr-o saptamana, cat de intense sunt exercitiile, le faci cu placere? Specialistii recomanda adultilor sa faca miscare cel putin 2 ore si jumatate pe saptamana in cazul in care aleg exercitii moderate sau o ora si 15 minute de activitate fizica intensa. In plus, cel putin de doua ori pe saptamana e bine sa faci exercitii pentru tonifierea musculaturii. Nu e un efort prea mare iar beneficiile se simt rapid.

    Traieste mai sanatos incepand chiar de azi


    Dieta
    Scrie un jurnal referitor la alimentatie. Incepe de azi si noteaza ce ai mancat toata ziua. Absolut tot, inclusiv dulciuri, mancare procesata, de la fast-food etc. Fii onesta, trece pe hartie totul, pentru ca sa poti analiza, cu ajutorul unui specialist, unde gresesti si ce trebuie sa elimini pentru a duce un trai mai sanatos.

    Cum stai cu moralul?
    Cat de bine te-ai simtit in ultima vreme? Cum ai caracteriza starea ta de bine emotional? Ai avut semnale de depresie sau anxietate? Starea emotionala este esentiala pentru sanatate, asa ca asigura-te ca stii cum stai la acest capitol! La fel de important este si modul in care relationezi cu ceilalti – familie, prieteni, colegi. Analizeaza daca esti inconjurata de oameni care iti fac bine, care adauga valoare vietii tale, deoarece oamenii au o nevoie fundamentala de relatii pozitive, de durata.

  • Articole similare