• 5 sfaturi pentru a spala corect si eficient hainele

    5 sfaturi pentru a spala corect si eficient hainele

    Masinile de spalat rufe au evoluat enorm din punct de vedere tehnologic, iar cele mai noi modele ne fac munca mult mai usoara, insa nu au capacitatea de a citi corect etichetele sau de a alege setarile potrivite fara ajutorul nostru. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa oferi hainelor tale o viata mai indelungata printr-o spalare corecta.


    1. Sortarea

    Prima regula este sa sortezi hainele dupa culori si texturi. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este important sa sortezi hainele murdare dupa culori si tesaturi. Incepe sortarea dupa culoare - alb, culori deschise, culori inchise si haine negre/gri. Uita-te apoi la tipul de material din care sunt acestea fabricate si, daca este cazul, pune-le separat pe cele din bumbac si in, hainele delicate si lucrurile din material sintetic.

    2. Nu supraincarca masina

    Nu umple pana la refuz masina de spalat. Hainele au nevoie de spatiu pentru a se spala bine.

    3. Alege temperaturile potrivite

    De cele mai multe ori, articolele din bumbac pot fi spalate la o temperatura de 60º C, in timp ce articolele care au fibre sintetice se vor spala la temperaturi de 30º - 40º C. Este indicat sa speli lenjeria de pat si lenjeria intima separat de restul hainelor, la o temperatura de 60º C.

    4. Ai grija la transferul de culoare

    Servetele anti-transfer de culoare pentru masina de spalat sunt un real ajutor. Acestea capteaza culorile lasate in apa si impiedica colorarea celorlalte rufe. Pentru rufe colorate amestecate, foloseste 2-3 servetele in functie de cantitatea de rufe. 

    5. Nu ignora detaliile de pe eticheta

    Toate hainele au o eticheta pe care vei gasi compozitia materialului si instructiuni de spalare. Respecta-le si te vei bucura mai mult timp de ele. 

  • Articole similare