• 5 trucuri pentru o locuinta mai luminoasa

    5 trucuri pentru o locuinta mai luminoasa

    Daca pozitionarea casei tale in raport cu punctele cardinale nu este una perfecta, dar pentru tine este esential sa te bucuri de o locuinta cat mai luminoasa, avem cateva sfaturi care te vor ajuta sa optimizezi luminozitatea spatiului. 


    1. Cea mai simpla modalitate de a avea parte de mai multa lumina in camere este sa inlocuiesti nuantele intunecate cu cele calde cand vine vorba de culoarea peretilor. Vopseaua alba este intotdeauna prima alegere, insa si galbenul poate fi o solutie buna pentru a crea o atmosfera odihnitoare. 

    2. Cu cat perdelele sunt mai groase, cu atat camerele sunt mai intunecate. Alege perdele putin transparente, iar daca ti-e teama ca nu vei mai avea suficienta intimitate, completeza amenajarea cu draperii colorate, dar ai grija ca acestea sa fie in acord cu restul obiectelor de decor din jur pentru a nu incarca foarte mult camera.

    3. Nu evita oglinzile. Acestea nu ofera doar iluzia de spatiu, ci pot crea si un interior mai luminos. Daca orientezi oglinda din dormitor spre o fereastra, toata camera va fi inundata de lumina dis-de-dimineata.

    4. Evita piesele de mobilier masiv. De exemplu, poti schimba masuta de cafea din lemn masiv cu o masa de marmura alba care are si picioare, astfel incat sa poti vedea podeaua. Acesta lucru va lumina instantaneu camera si ii va da un aer fresh si contemporan.

    5. Foloseste accente metalice care atrag lumina si ofera adancime camerei. Pentru a obtine un efect garantat si iesit din comun, cauta un tapet cu model deosebit care sa aiba cateva linii sau detalii metalice. 
  • Articole similare