• Cateva metode naturale de a avea energie instant

    Cateva metode naturale de a avea energie instant

    Cred ca ti s-a intamplat de multe ori sa ai zile in care te simti epuizat, fara energie si nu stii cum sa te aduni. Tentatia e sa bei repede o cafea sau sa mananci ceva dulce. Noi iti recomandam cateva solutii rapide pentru a avea energie instant.


    Profita de soare
    E normal sa te simti obosit in interiorul unui birou cu lumina artificiala, asa ca iesi putin afara si profita de lumina soarelui 15-20 de minute. Soarele revigoreaza si imbunatateste dispozitia.

    Bea un suc natural
    Intr-un storcator amesteca 3 morcovi, un mar, ¼ telina, ¼ sfecla rosie, o portocala si putin ghimbir si vei obtine un cocktail plin de energie. Poti diversifica dupa propiul gust aceasta bautura. Poti adauga frunze verzi (spanac, patrunjel), catina, struguri sau ananas. Daca nu ai storcator si ai blender, poti sa-ti faci un smoothie delicios. Doar ca in blender nu poti adauga radacinoase. 

    Adu-ti aminte sa respiri corect
    Inspiratia si expiratia completa ajuta foarte mult la refacerea energiei. Cand simti ca te ia somnul incearca exercitiul urmator. Stai cu spatele drept si ochii inchisi. Fii atent la respiratie, inspira incet pana numeri la 6. Tine-ti respiratia pana numeri la 3. Expira pana numeri la 6, pana scoti tot aerul din plamani si relaxeaza-ti muschii. Repeta respectand ritmul - inspiri, tii respiratia si incordezi, expiri si relaxezi, tii respiratia.

    Petrece timp cu persoane energice
    Inconjoara-te de oameni care te motiveaza si te fac sa-ti dezvolti mintea si sufletul. Cauta compania unor prieteni plini de energie.

    Bea apa
    De foarte multe ori te simti obosit, ametit, cu mintea incetosata datorita deshidratarii. Daca nu este suficient de mult lichid in corp, volumul sangelui poate sa scada; drept urmare, corpul (si inima) trebuie sa faca eforturi mai mari pentru a trimite nutrienti si oxigen catre celule. Bea multe lichide pe parcursul zilei, de preferat apa si ceaiuri.

    Ridica-te in picioare
    Cand esti in fata calculatorului si te simti obosit, ridica-te in picioare si pimba-te cateva minute pentru a pune muschii la treaba. Vei fi mult mai productiv cand te vei aseza la loc pe scaun. Nu sta jos prea mult. Vasele de sange au tendinta de a se ingusta pe perioadele de inactivitate, ceea ce te face sa te simti epuizat si obosit - chiar daca nu duci lipsa de somn.

    Bea ceai verde
    Ceaiul verde este un foarte bun antioxidant, care, pe langa faptul ca-ti da energie, te si ajuta sa arzi calorii. Un studiu efectuat de cercetatorii japonezi a aratat ca participantii care au consumat zilnic 690 mg de catehine din ceaiul verde au inregistrat indici de masa corporala mai scazuti in jurul taliei decat cei din grupul de control. Ceaiul verde baut dupa-amiaza are si mai putine influente asupra somnului, avand mult mai putina cofeina pe gram decat cafeaua.

    Cateva metode naturale de a avea energie instant


    Schimba-ti pozitia corpului
    Daca-ti modifici pozitia corpului acest lucru te energiezeaza imediat. De obicei stam jos sau in picioare cu umerii, gatul si capul aduse in fata, ceea ce ne poate afecta arterele care transporta sangele catre creier. Cand arterele nu au o pozitie corecta, acest lucru poate impiedica circulatia sangelui catre creier. O pozitie incorecta face si multa risipa de energie, pentru ca muschii trebuie sa preia o mare parte din greutatea pe care in mod normal trebuie sa o suporte oasele in cazul unei persoane sanatoase. Asa ca... Stai drept!

    Mananca un mar
    Cand te simti obosit, esti tentat sa apelezi la zahar, insa alimentele cu continut bogat in zahar fac mai rau pe termen lung. E bine sa ai mere la indemana - acasa sau la munca. Marul este plin de vitamina C, fibre si carbohidrati complecsi, si-ti poate da un impuls vitalitatii, stabilizand si zaharul din sange.

  • Articole similare