• Prima trusa de machiaj: pasul catre adolescenta

    Prima trusa de machiaj: pasul catre adolescenta

    Anii au trecut si fetita ta se transforma intr-o tanara frumoasa. Preocuparea pentru cochetarie si frumusete este cat se poate de fireasca, atunci cand adolescenta bate la usa sau deja a sosit. Interesul pentru machiaj si primele experimente in arta make-up-ului sunt, de asemenea, cat se poate de normale. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos atunci cand fiica ta iti va cere, pentru prima data, sa mergeti impreuna la raionul de cosmetica.


    ● Pentru inceput, sugereaza-i ca, in locul unui ruj rezistent, sa incerce un produs mai hidratant. Daca ii surade ideea, un gloss de buze este solutia perfecta. 

    ● Fondul de ten nu este necesar daca are pielea curata. Daca, totusi, insista sa il foloseasca, atunci recomanda-i sa incerce in magazin diferite mostre pana cand gaseste nuanta ideala pentru tenul ei. Cea mai buna zona pentru probarea fondului de ten nu este dosul palmei (asa cum multe femei cred), ci pielea gatului, mult mai apropiata de culoarea naturala a fetei.

    ● Daca pielea ii este afectata de acnee, alegeti o formula fara uleiuri (oil-free) de fond de ten sau de anticearcan.

    ● Pentru machiajul de zi, sfatuieste-o sa aleaga un mascara cu efect de alungire, in locul unuia care ofera volum exagerat. Pe cel din urma, il poate folosi la un machiaj de seara.

    ● O trusa completa de pensule este absolut esentiala pentru a invata sa aplice machiajul corect. Un astfel de de set de calitate reprezinta o investitie importanta, pentru ca il va folosi multa vreme, odata ce s-a obisnuit cu el.

  • Articole similare