• Sa dormim bine!

    Sa dormim bine!

    De cand n-ai mai dormit cu adevarat bine, ne referim la acel somn profund, la capatul caruia te simti plin de energie si cu chef de viata? Probabil a trecut ceva timp de atunci si de vina este, in mare, stresul, viata agitata si chiar si regimul alimentar. Din fericire, lucrurile pot fi imbunatatite daca iei masuri la timp.


    Iata ce recomanda specialistii:

    1. Stabileste un program de somn, culca-te si trezeste-te la aceeasi ora chiar si in weekend. Te va ajuta sa iti reglezi ceasul interior, sa adormi si sa te odihnesti toata noaptea.

    2. Practica un ritual de relaxare inainte de culcare. O activitate care te calmeaza, care iti face placere si te ajuta sa te deconectezi de nebunia din ziua care se incheie. Asculta, de pilda, muzica de relaxare in timp ce stai intins in pat, cu lumina stinsa.

    3. Evita sa dormi in timpul zilei. Chiar daca un pui de somn dupa-amiaza iti da energie pentru restul zilei, daca nu reusesti sa adormi seara este o problema, asa ca mai bine renunta la acest obicei.

    4. Fa miscare zilnic – intr-un ritm mai alert ar fi ideal, dar chiar si exercitiile usoare sunt mai bune decat deloc.

    5. Creeaza dormitorul perfect – este esential sa dormi intr-o incapere mai degraba racoroasa decat calduroasa, ferita de orice sursa de zgomot. Izoleaza-te inclusiv de partenerul care sforaie :), alege perdele opace, care nu lasa lumina sa iti strice somnul, poarta masca pentru ochi si pune-ti dopuri in urechi daca esti sensibil la zgomot.

    6. Salteaua si pernele sunt esentiale pentru buna calitate a somnului, asa ca alege produse comfortabile, create din materiale sanatoase, non-alergenice.

  • Articole similare