• Timp de calitate impreuna cu copilul: accepta provocarea!

    Timp de calitate impreuna cu copilul: accepta provocarea!

    Traim viata intr-un ritm alert si, uneori, slalomul printre obligatiile zilnice ne face sa renuntam la cea mai simpla si importanta placere: timpul petrecut impreuna cu copilul. Sunt momente pretioase atat pentru sufletul nostru, cat si pentru dezvoltarea celui mic. Sa descopere lumea alaturi de parinti are o valoare uriasa: va crea cele mai frumoase amintiri, dar si repere de baza pentru toata viata. De aceea, iti oferim cateva ponturi care sa te ajute sa introduci mai usor aceste momente in viata voastra, oricat de aglomerata ar fi. 


    ● Dimineata, incercati sa va treziti cu 10 minute mai devreme si sa faceti impreuna cateva exercitii de gimnastica. Il va ajuta pe cel mic sa retina ca sportul este important, cu atat mai mult cu cat il practica impreuna cu unul dintre parinti.

    ● Roaga-l sa te ajute in bucatarie, chiar de la varste fragede. Chiar si cei mai micuti pot executa sarcini simple. Pe masura ce cresc, acestea pot deveni si mai complexe. Important este ca veti avea ocazia nu doar sa creati impreuna mese delicioase, ci si sa stati de vorba despre ce mai este nou si interesant in viata lui.

    ● Mergeti impreuna la spectacole pentru copii. Va descoperi bucuria muzicii sau a teatrului si va afla lucruri noi alaturi de tine, mai ales daca discutati despre spectacol pe drumul catre casa.

    ● Inainte de a merge la somn, pastrati cateva minute numai pentru voi. Propune-i sa iti povesteasca despre ziua care a trecut: care a fost cea mai buna parte a ei si care au fost intamplarile care nu i-au placut? Aceste momente vor construi relatia de incredere dintre voi.

    ● Pe cat de des este posibil, organizati o seara de jocuri in familie. Fie ca jucati carti, Scrabble sau Monopoly, cel mic se va distra si va tine minte acest ritual.

    ● Iesiti in parc la o sesiune foto. Va puteti face poze unii altora sau puteti fotografia plantele sau diverse animalute despre care vei avea ocazia sa ii povestesti lucruri interesante!

    ● Tine minte ca nu e vorba neaparat de cantitate, ci de calitatea timpului pe care il petreceti impreuna!

  • Articole similare