• Cum sa iti alegi aparatul foto in functie de nevoile tale?

    Cum sa iti alegi aparatul foto in functie de nevoile tale?

    De obicei, pana acum, alegerea camerei foto era dictata, in mare parte, de bugetul disponibil. Insa, in ultimii ani, o data cu evolutia tehnologiei, preturile sunt mai accesibile, chiar si pentru gadget-urile cu mai multe optiuni si caracteristici tehnice avansate. Asadar, in ziua de azi, ai in vedere alte criterii cand iti alegi, de exemplu, aparatul foto preferat.


    In primul rand,  gandeste-te  la nevoile tale. La ce urmeaza sa il folosesti? Vrei sa faci doar fotografii de amator, pentru placerea ta sau vrei sa ajungi sa faci fotografii profi, pe care sa le folosesti, la un moment dat, eventual, in scopuri comerciale?

    Cum sa iti alegi aparatul foto in functie de nevoile tale?


    Daca vrei sa faci fotografii pentru Instagram si alte conturi de social media, doar pentru placerea de a impartasi momente frumoase, atunci cu siguranta cea mai buna optiune este un smartphone cu o camera buna, de peste 10 megapixeli, diafragma mare, de 1/9 sau 2/0 si lentile de 15 mm cel putin. Ai grija la functia auto-focus. Este foarte important sa aiba o viteza buna de declansare, atunci cand vrei sa surprinzi rapid un moment. 

    Daca te gandesti  sa te apuci serios de fotografie, atunci e cazul sa investesti intr-o camera DSLR.  Recomandarea noastra este sa incerci sa achizitionezi intregul kit DSLR – adica body – aparatul in sine si obiectivul, pe formatele clasice de 18-55 mm, f/3.5 – 5.6. Avantajul folosirii unui astfel de aparat este ca vei putea fotografia cu el cam in toate situatiile, gratie senzorilor, unde se regasesc de altfel si pixelii care dau rezolutia imaginii. De obicei, aparatele DSLR au de la 12 megapixeli in sus. De asemenea, este util sa iti achizitionezi si un trepied pentru a realiza fotografii de peisaj cat mai clare si nemiscate.

    Cum sa iti alegi aparatul foto in functie de nevoile tale?


    Spor la fotografiat!

  • Articole similare