• Cum organizezi o petrecere pentru toate gusturile

    Cum organizezi o petrecere pentru toate gusturile

    Vin  sarbatorile si mai mult ca sigur planuiesti sa dai cateva petreceri. Nu e prea simplu sa pregatesti o masa pe gustul tuturor, mai ales acum cand tot mai multi imbratiseaza alimentatia vegetariana sau vegana. Asa ca iti dam cateva sfaturi care sa iti usureze munca. Pana la urma, petrecerile inseamna timp de calitate cu prietenii, distractie si nu pregatiri interminabile. Ce trebuie sa faci?


    1. Trimite invitatiile si pe mail si include o nota de subsol cu intrebarea daca au un regim alimentar special. Raspunsurile te vor ajuta sa ajustezi meniul si poate unii oaspeti iti vor sugera ce le-ar placea sa manance.

    2. Pregateste feluri de mancare potrivite tuturor exigentelor. Aperitivele, de pilda, pot avea o larga acoperire, in sensul ca pot fi acceptate atat de vegetarieni, cat si de carnivori. Iata cateva exemple: salata hummus, risotto de legume, o bogata salata de legume – cu siguranta vor fi pe gustul tuturor.

    3. Fii atent la ingrediente! Mai bine sa fii sigura decat sa-ti para rau, asa ca citeste cu grija etichetele, mai ales ca printre invitati pot fi persoane cu intoleranta la gluten.

    4. Pune cartonase cu lista ingredientelor astfel incat musafirii sa le consulte si sa aleaga in cunostinta de cauza.

  • Articole similare