• Cum sa decorezi camera adolescentului

    Cum sa decorezi camera adolescentului

    Copilul tau se plange deja ca nu are loc destul in camera pentru a se juca la PlayStation cu prietenii? Sau ca nu are destul loc pentru a proiecta un film? Daca macar unul dintre acestea este un impediment pentru ca al tau copil sa se simta bine in propria camera,  atunci stii ca el a crescut, ca spatiul lui nu il mai reprezinta si, deci, trebuie sa iei masuri.


    Iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi si idei practice, pentru a redecora camera adolescentului tau intr-un timp cat mai scurt si cu un minimum de efort.

    In primul rand, iti sugeram sa indepartezi din camera lui orice “urma” a primei copilarii. Jucarii de plus sau puzzle-uri cu Mickey Mouse nu-l vor face decat sa se simta mai putin bine in fata colegilor care vin in vizita. Probabil ca el va dori sa pastreze unul sau doua jucarii dragi lui, dar cam atat. Obiectele decorative potrivite acum pentru camera lui sunt, cu siguranta, gadget-urile: boxele wireless, statia de joc, castile si tastatura cool de joc sau instrumentele muzicale in cazul in care este un pasionat al muzicii. Toate acestea vor ocupa locuri speciale in camera lui, de acum incolo.

    Pentru a economisi spatiu, camera nu trebuie incarcata cu multe obiecte de mobilier, iar acestea trebuie sa fie cat mai bine amplasate. Nu pastra decat acele piese realmente necesare: pat, birou, biblioteca si dulap. Daca spatiul general al casei iti permite, poti elimina chiar si dulapul, depozitandu-i hainele intr-un dressing aflat pe hol sau in alt spatiu din casa, cu aceasta destinatie.

    Incearca sa ii lasi un perete liber sau macar o mare parte din aceasta pentru a-si putea proiecta filmele preferate, atunci cand petrecere timp singur, cat si atunci cand este in compania prietenilor. Sau a ta! (da, se mai poate intampla inca sa te cheme la o vizionare, desi mai rar, e adevarat. :)

    Ideal ar fi ca spatiul pentru calculator si statia de joc sa fie separat de biroul de studiu. Acest lucru il va ajuta sa isi delimiteze si timpul alocat fiecari activitati in parte:  joc si invatare. Pentru a economisi spatiu, o solutie este sa ai pat etajat, iar spatiul de sub acesta sa fie folosit pentru biroul de studiu sau pentru cel de joc. 

    Pentru fete, amenajarea unui colt de make-up va reprezenta punctul de atractie al camerei. Iar acest lucru este destul de usor de realizat, prin amplasarea unei masute cu sertare in parti, o oglinda si o ghirlanda de becuri, pentru un plus de modernism. Tot pentru fete, o idee foarte buna este tapetarea unui perete in culoarea si modelul preferat sau amplasarea de panouri foto, pe care ea sa-si agate fotografiile preferate.
  • Articole similare