• Cum sa repari pielea uscata si deteriorata

    Cum sa repari pielea uscata si deteriorata

    Pielea uscata necesita o atentie deosebita. Ea poate deveni o problema reala in viata de zi cu zi, agravata de expunerea la frig, vant, soare, apa sau stres. Iata cateva sfaturi si produse cu ajutorul carora pielea isi va recapata elasticitatea si hidratarea.

    Cum sa diagnostichezi pielea uscata si cum sa eviti problemele de zi cu zi 

    Multi factori externi modifica textura pielii tale: de la frigul care iti degera mainile, expunerea prelungita la soare si pana la calitatea apei cu care ne spalam. Pentru a determina cat de uscata este pielea ta ai nevoie de doar 30 de minute dupa ce ai iesit de la dus. Acesta este timpul necesar pentru reconstituirea peliculei hidrolipidice, o pelicula fina, care protejeaza impotriva agresiunilor externe. Absenta sa este resimtita in special in anumite zone sensibile, cum ar fi barbia sau nasul. In ceea ce priveste corpul, partile cele mai expuse sunt mainile si  picioarele. In aceste cazuri, trebuie sa alegi un gel de dus fara sapun, apoi sa aplici un ulei sau o crema de dus. Pentru fata, ideal ar fi sa folosesti un demachiant, dupa care un gel de curatare cu textura usoara, usor de clatit.  Pe urma aplica o lotiune fara alcool, apoi un hidratant bogat, dimineata si seara. Unele uleiuri esentiale, cum ar fi ylang-ylang, pot aduce confort.

    Remedii naturale

    Apa fierbinte si dusurile sau baile prelungite indeparteaza uleiurile naturale ale pielii. Limiteaza dusurile sau baile la nu mai mult de 15 minute (sau mai putin) si foloseste apa calda, nu fierbinte, pentru spalare.

    Cum sa repari pielea uscata si deteriorata


    Mierea. Aceasta ajuta la hidratarea pielii, contine antioxidanti si are proprietati anti-microbiene. Utilizeaza mierea pentru a trata pielea uscata. Incalzeste putin 2 linguri de miere si aplic-o pe piele (cel mai bine, aplica pe zone precum fata, gat sau picioare). Lasa mierea pe piele timp de 15 minute, iar apoi indeparteaz-o cu putina apa calduta.

    Trateaza pielea uscata cu migdale si lapte. Lasa peste noapte 3-4 migdale intr-o ceasca cu lapte. Amesteca pana cand obtii o pasta si las-o la racit in frigider. Aplica pasta pe fata si las-o sa actioneze peste noapte. Indeparteaz-o prin spalare in dimineata urmatoare si vei observa efectele benefice ale acestui remediu natural.

    Un corp sanatos pentru o viata sanatoasa

    Consuma peste gras cel putin de doua ori pe saptamana. Acesta ajuta la regenerarea epidermei. La fel de important este si consumul de avocado, nuci sau chiar ulei de in. In fiecare dimineata, o capsula care contine vitaminele C, E, A, B6, zinc, riboflavin si seleniu functioneaza minunat.

    Bea multe lichide (in special, apa).  Acest lucru ajuta organismul sa ramana hidratat si poate remedia unele probleme ale pielii (lasand la o parte beneficiile pentru sanatatea generala, gratie consumului potrivit de apa). Bea cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi!

    Mananca fructe uscate.  Fructele uscate, in special migdalele, ajuta pielea sa retina umezeala. Consuma cu regularitate fructe uscate, deoarece aportul continuu poate ajuta la tratarea pielii foarte uscate.

  • Articole similare