Ingrediente: 2 cani de orez cu bob rotund 300 g creveti 300 g calamari 1 ceapa 1 ardei gras rosu 4 catei usturoi 1 lingurita sofran supa de peste 1 pahar vin alb sec ulei de masline extra virgin sare piper lime Numar de portii: 4 Mod de preparare: 1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mai mare, se pun la calit usturoiul si ceapa tocate marunt. 2. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga si ardeiul tocat si se lasa pe foc timp de 2 - 3 minute. Se adauga rondelele de calamar si se amesteca continuu. 3. In paralel, orezul se spala si se scurge de apa. Se da focul mai mare si se adauga orezul peste celelalte ingrediente. Se toarna vinul si se amesteca usor. 4. Dupa evaporarea alcoolului se adauga supa si sofranul. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba 10 minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. 5. Tigaia nu se acopera, ingredientele se lasa sa fiarba la foc iute inca 10 minute. Apoi se mai lasa la foc minim pana ce tot lichidul este absorbit. 6. Intr-o alta tigaie se prajesc crevetii in ulei de masline, apoi se transfera in prima tigaie. 7. Cand totul este gata, se adauga patrunjel tocat marunt si se serveste cu lamaie.