• Ponturi pentru primele lectii de schi

    Ponturi pentru primele lectii de schi

    Schiul este unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarna. In afara de exercitiul fizic complex, iti ofera cele mai frumoase privelisti montane. Este, de asemenea, una dintre activitatile care pot fi invatate de copii, desigur, sub indrumarea si supravegherea unui instructor profesionist. Pentru a te bucura de toate beneficiile schiului, este important sa stii, de la bun inceput, cateva reguli care te vor ajuta sa-l practici in siguranta si confort. 

    Vestimentatia este esentiala pentru a putea strabate partiile fara sa te jeneze frigul sau ninsoarea. Echipamentul exterior trebuie sa fie profesional si impermeabil. In plus, asigura-te ca ti se potriveste din punct de vedere al inaltimii si greutatii. Daca nu esti, inca, pregatit sa iti cumperi unul, il poti inchiria. Este, insa, foarte important si ce porti pe dedesubt. Bratele si picioarele trebuie sa fie acoperite in intregime si iti recomandam sa porti mai multe straturi de haine usoare, pe care le poti scoate daca ti se face prea cald.

    Pregatirea - Schiul nu este un sport pe care il poti invata de unul singur. Este important ca un instructor profesionist sa iti ghideze primele miscari pe zapada si sa te informeze corect despre tot ceea ce trebuie sa stii pe partie. 

    Nu te suprasolicitaEste recomandabil sa fii intr-o forma fizica buna inainte de a incepe lectiile de schi. Cateva saptamani de pregatire fizica in care sa iti antrenezi muschii iti vor prinde foarte bine. Foarte multi dintre schiorii incepatori au tendinta sa isi forteze limitele la primele antrenamente, iar efectele nu sunt pozitive: in afara de extenuarea fizica, apare si descurajarea si, in final, renuntarea la acest sport minunat.

    Ia-ti cu tine gustari usor de transportat si apa, pe care le poti folosi daca simti nevoia. Iti sugeram cateva bucati de ciocolata, nuci sau alte fructe uscate pe care le poti avea in orice moment la indemana. 

  • Articole similare