• Vrei sa te apuci de cycling?

    Vrei sa te apuci de cycling?

    Cursurile de ciclism in sala de fitness sunt inca foarte populare. Foarte intense, sunt frecventate atat de cei care doresc sa topeasca straturile de grasime, cat si de cei care doresc sa-si imbunatateasca rezistenta. Iata cateva sfaturi de urmat:

    1. Ai curajul de a incepe

    Daca ai participat deja la un curs de ciclism de grup in sala, intelegi deja. Muzica data la maximum, antrenorul care tipa incurajand 15 persoane care pedaleaza. La prima vedere, imaginea poate sa te descurajeze. Lasa-ti temerile la intrare! Cursurile de ciclism le faci pentru a te deconecta de viata de zi cu zi si pentru a te distra.

    2. Nu te astepta la rezultate rapide

    Nu are nici un rost sa stii numarul de calorii arse in timpul unei sedinte. Totul depinde de metabolismul fiecaruia, de sex si de varsta. Primele rezultate se vor observa dupa o luna, cu doua pana la trei sesiuni de 45 de minute pe saptamana si o dieta echilibrata.

    3. Nu incerca sa-i imiti pe ceilalti

    Esti tentat sa imiti ritmul colegului de langa, dar este inutil, chiar contraproductiv! Chiar daca este un curs colectiv, obiectivele sunt personale, iar nivelurile sunt diferite. Imitandu-i pe ceilalti nu faci altceva decat sa risti sa te ranesti sau sa obosesti mult prea repede. Urmati instructiunile antrenorului si mariti rezistenta picioarelor!

    4. Adopta un echipament adecvat

    Achizitioneaza o pereche de pantofi de ciclism care te ajuta sa lucrezi cat mai eficient spatele coapsei. Foloseste haine care sunt mulate pe corp si sorturi cu protectie la picioare pentru a evita frecarea. Evita bumbacul deoarece acesta absoarbe transpiratia.

    Vrei sa te apuci de cycling?


    5. Nu manca inainte de curs

    Indiferent de ce sport practici este indicat sa nu mananci inainte. Astfel iti pastrezi un maximum de energie si eviti durerile de stomac sau balonarile. Poti sa arzi pana la 600 de calorii in 45 de minute de ciclism. Atunci cand cursul este de dimineata poti adauga un supliment de carbohidrati, cum ar fi fructe uscate, migdale, alune, nuci. Daca nu apuci sa iei micul dejun dimineata foarte devreme, poti macar sa bei o ceasca de cafea sau un ceai cu miere. Cand cursul este in timpul pauzei de masa, la pranz, e indicat sa mananci o banana cu o jumatate de ora inainte.

    6. Hidrateaza-te

    Un curs de ciclism este foarte intensiv si transpiri excesiv, asa ca este important sa te hidratezi corespunzator. Trebuie sa bei cam un litru de apa inainte, in timpul cursului si dupa, pentru a-ti hidrata corpul, muschii si sistemul nervos. In plus, muschii fiind foarte solicitati, este esential sa elimini toxinele eliberate in organism.

    7. Pastreaza o pozitie corecta pe bicicleta

    Cand te urci pe bicicleta, evita sa stai cu bratele incordate pe ghidon si cu umerii ridicati. Pastreaza spatele drept, usor aplecat inainte pentru a lucra coapsele si fesierii. Nu are rost sa-ti incordezi burta!

    8. Regleaza corect saua si ghidonul

    Fiind prea departe de ghidon, poate crea tensiune in umeri, spate si lombar. Pentru confort maxim si siguranta, saua este reglata astfel incat sa fie la inaltimea soldului. Asezat, piciorul la sol ar trebui sa fie usor indoit. Pastreaza intotdeauna spatele drept pe bicicleta!

  • Articole similare