• Caponata siciliana

    Caponata siciliana

    Ingrediente:

    2 vinete
    3 tulpini de telina apio
    2 cepe 
    4 rosii
    2 linguri de capere
    2 catei de usturoi
    masline verzi, fara samburi
    oregano
    sare
    piper 
    patrunjel verde 
    ulei de masline
    otet 
    2 linguri de seminte de pin sau de migdale feliate si prajite

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare: 

    1. Intr-o tigaie cu ulei de masline se prajesc vinetele taiate cuburi mari, cu putina sare si oregano, timp de 4-5 minute, pana se rumenesc usor.

    2. Se adauga apoi ceapa maruntita, usturoiul si tulpinile de apio feliate, iar daca este necesar se mai adauga ulei. 

    3. Dupa cateva minute se adauga caperele si maslinele si se stropesc cu putin otet.

    4. Imediat ce s-a evaporat otetul, se adauga rosiile decojite, taiate cuburi si se lasa totul la foc mic timp de aproximativ 15 minute.

    5. Se asezoneaza cu sare, piper si inca putin otet.

    Caponata se serveste presarata cu frunze pe patrunjel verde si seminte de pin sau felii de migdale prajite.

  • Articole similare

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Multumim pentru mesaj!