• Cum sa organizezi o seara de spa la tine acasa

    Cum sa organizezi o seara de spa la tine acasa

    Tratamentele spa nu trebuie neaparat sa iti afecteze bugetul sau sa te scoata din casa. Poti organiza foarte simplu o seara de relaxare pentru tine. Iata cum te poti bucura de cateva momente de rasfat binemeritat in linistea casei tale.


    Atmosfera din cadrul unui centru profesional este un factor important care iti ofera senzatia de liniste si relaxare. Obtine aceleasi rezultate acasa prin aprinderea unor lumanari parfumate sau pornirea difuzorului de uleiuri aromatice. Incearca sa reduci zgomotele de fundal si inlocuieste-le cu muzica ambientala. Te poti bucura de un pahar de sampanie sau de o cana de ceai cu efect de detoxifiere.

    Rutina de infrumusetare. Pentru inceput iti recomandam indepartarea corecta a machiajului. Utilizarea unui lapte demachiant sau a apei micelare trebuie urmata de curatarea tenului cu un gel specific tipului de piele pe care sa il aplici prin masarea tenului cu miscari circulare si pe care apoi sa il indepartezi cu apa calduta din abundenta. Un ritual des intalnit in saloane poate fi replicat acasa prin fierberea unui bol cu apa si infuzia a 2-3 pliculete de ceai de musetel; acesti aburi vor ajuta la deschiderea porilor, facand ca efectele mastilor de fata sa fie mai vizibile. Vorbind de masti de fata, exista numeroase retete simple pe care le poti obtine acasa sau multe posibilitati in comert care au diverse beneficii ce corespund nevoilor tenului tau. 

    Baia. Umple-ti cada cu apa la temperatura dorita, in care adauga petale de flori, o lingurita de ulei de cocos sau sare de baie, despre beneficiile careia ti-am povestit intr-un articol anterior. Dupa 20 -30 de minute petrecute in aceasta atmosfera relaxanta, iti recomandam utilizarea unei manusi exfoliante sau a unui scrub de corp pentru ca pielea ta sa ramana catifelata cat mai mult timp. 


    Cum sa organizezi o seara de spa la tine acasa


    Hidratarea este esentiala pentru a completa ritualul de frumusete. Alegerea unei creme de fata in functie de tipul de ten este extrem de importanta. Chiar si tenul gras trebuie hidratat! Opteaza pentru o crema fara uleiuri si cu efect matifiant. Daca ai tenul normal, alege o textura usoara, care se absoarbe rapid in piele. In cazul in care pielea ta este mai uscata decat in mod normal, poti opta pentru un ulei pentru ten (uleiul de macese este deseori ales si de catre celebritati datorita efectelor benefice care ofera luminozitate si hidratare intensa). Nu uita de hidratarea corpului, in special dupa exfoliere! O lotiune de corp sau un ulei de masaj vor finaliza procesul de rasfat. 

    Masajul. Acest ultim pas te poate face sa te simti chiar ca la SPA! Inainte de sesiunea de masaj, poti include cateva miscari de yoga pentru a-ti intinde muschii. Urmat de un somn linistitor, acest ritual iti va da o dispozitie minunata si iti va oferi forte proaspete pentru urmatoarea zi.

  • Articole similare