• Sporturi de iarna pentru copilul tau

    Sporturi de iarna pentru copilul tau

    Se pare ca iarna cea mult indragita si asteptata de copii, s-a hotarat sa mai stea o vreme pe la noi, asa ca ne-am gandit ca este un moment bun sa vorbim despre ce sporturi pot practica cei mici in acest anotimp. Da, stim ca tie nu iti place atat de mult sa petreci timp in zapada si frig, dar merita sa faci un efort pentru ai tai copii, mai ales ca aceste sporturi de iarna vin la pachet cu o serie intreaga de beneficii pentru sanatatea lor.

    Primul si cel mai la indemana sport de iarna este patinajul. In Bucuresti, ai o multitudine de patinoare din care poti alege, in asa fel incat sa fie convenabil pentru tine: sa fie aproape de casa, sa fie in interior sau alte criterii care pot fi valabile pentru tine. Insa trebuie sa tii neaparat cont de existenta unor instructori de patinaj sau a unei oferte de cursuri de initiere. 

    Este important ca cel mic sa ia primul contact cu gheata, fiind insotit de o persoana adulta care stie sa patineze si care sa poata fi capabila sa il invete si pe el sa isi tina echilibrul si sa nu alunece pe gheata. De aceea, iti recomandam sa il dai pe cel mic la cursuri de initiere, daca tu nu esti prietena buna cu gheata. Patinajul  ajuta la imbunatatirea starii de bine a organismului, avand efecte pozitive asupra activitatii inimii. De asemenea, este foarte util pentru imbunatatirea echilibrului, a coordonarii miscarilor si a flexibilitatii. Ti-l recomandam cu incredere pentru cei mici, dar nu numai!

    Schiul este unul dintre cele mai practicate sporturi de iarna, si acesta cu multiple beneficii pentru sanatate. In primul rand, faptul ca se desfasoara in natura, la munte, ofera o cura nepretuita de aerisire si intarire a sistemului respirator. In al doilea rand, este un sport care intareste aproape toti muschii corpului: picioare, abdomen, brate, fesieri si muschii umerilor. Si in cazul schiului, este recomandabil ca cel mic sa fie initiat de un instructor autorizat. 

    Atentie! Pe partie vei gasi foarte multe persoane care sa iti ofere acest serviciu, insa nu toata lumea este autorizata sa predea lectii de schi. Alege doar un instructor autorizat. De obicei, cei care sunt autorizati au acest amanunt inscriptionat pe echipamentul lor. Pentru a practica schiul ai la dispoizitie o serie de partii potrivite pentru cei mici si pentru adultii incepatori, atat pe Valea Prahovei cat si in alte zone de schi din tara. 

    Oferiti-le celor mici sansa de a se bucura de zapada cat inca mai au ocazia!

  • Articole similare