• ”Comori” ascunse MAC, iPhone si Android

    ”Comori” ascunse MAC, iPhone si Android

    Te bucuri de computerul sau de smartphone-ul tau in fiecare zi si ti se pare ca i-ai patruns toate secretele. Exista, insa, cateva features de care cei mai multi utilizatori nu stiu si care ti-ar face mai simpla munca sau utilizarea gadgeturilor pentru distractie.

    Pentru MAC

    • Emojis ascunse, pe care le poti folosi in retelele sociale. Vei descoperi un meniu intreg cu ”zambareti” daca tastezi control + command + spacebar. Meniul este disponibil incepand cu versiunea Mac OS X 10.9 si urmatoarele.
    • Calculator la indemana: tasteaza command (⌘) + space.
    • Cu toate ca MAC nu are tastele HOME si END, poti obtine acelasi rezultat (scroll rapid la inceputul sau sfarsitul paginii), daca apesi pe fn+sageata stanga/fn+sageata dreapta.
    • Pentru a incarca mai rapid fotografiile, foloseste aplicatia Image Capture, in loc de iPhoto. Consuma mai putin spatiu si functioneaza la o viteza de doua ori mai mare.

    Pentru iPhone

    • Credeai ca trebuie sa intrerupi playlistul cu muzica daca vrei sa folosesti telefonul pentru altceva? Nimic mai gresit. Poti lasa playerul sa functioneze in background, daca urmezi acesti pasi: dai ”PLAY” muzicii, revii la ecranul de baza, apoi dai slide ecranului de jos in sus pentru a ajunge in command center si apesi din nou PLAY.
    • Castile telefonului tau sunt extrem de utile atunci cand faci sport, pentru ca muzica iti mentine starea de spirit si ritmul. Daca vrei sa sari peste o melodie, nu este, insa, nevoie sa ”butonezi” ecranul. Este suficient sa apesi de doua ori pe butonul central al castilor (aflat intre cele doua butoane din care reglezi sonorul) si va ”sari” imediat la urmatorul cantec. Acelasi buton central poate fi folosit si pentru a respinge un apel, daca il tii apasat timp de doua secunde.

    Pentru Android 

    • Ti-ai ratacit telefonul prin casa sau te temi ca l-ai pierdut pe undeva? Intra de pe un computer pe google, tasteaza ”find my phone” si deschide site-ul, care iti va arata pe harta unde este telefonul tau, chiar daca acesta are localizarea inchisa. Poti apasa RING si telefonul tau va suna, chiar daca este setat pe modul silent.

  • Articole similare