• Cum sa infrumusetezi o bucatarie deschisa

    Cum sa infrumusetezi o bucatarie deschisa

    In ziua de astazi sapte din zece bucatarii sunt deschise. Bucataria este un spatiu de locuit multifunctional in care primim, lucram, luam aperitivul… o adevarata extensie a livingului. Dar cum poti gestiona intalnirea dintre cele doua spatii? Iata cateva solutii deco:

    Armonizeaza culorile

    Chiar daca alegi sa creezi doua spatii distincte, nu uita sa ai in vedere intotdeauna faptul ca ele formeaza unul singur. Culorile trebuie sa se armonizeze in mod subtil si sa nu deranjeze vizual. Ca sa eviti orice greseala, alege un monocrom. Si in cazul in care livingul e deja plin de culoare, alege o bucatarie in culori neutre. Exista din ce in ce mai multe propuneri pentru mobilier colorat de bucatarie, dar majoritatea clientilor prefera sa aleaga tot culoarea alba. Mobilierul ocupa o mare parte din spatiu, albul fiind o optiune mai inteleapta, mai ales ca nu schimbi mobila de bucatarie in fiecare an. Cu toate acestea, poti vopsi peretii colorati ca sa aduci o pata de culoare. Daca esti mai indraznet, poti folosi lemul sau placajul, care sunt la mare moda.

    Creaza o legatura intre spatii

    Pentru a integra bucataria in living, ideal este de a crea o legatura. De exemplu poti alege culoarea albastru pentru bucatarie, urmand sa folosesti aceeasi culoare, ca detaliu la bibioteca din living. Poti integra, de asemenea, rafturi sau dulapuri in bucatarie pe care sa pui bibelouri, carti, facand astfel trecerea dinspre salon.

    Potriveste cele doua stiluri

    Evita mixul haotic, cum ar fi aspectul industrial si atmosfera de casa de vacanta, sau boemul si ultra modernul. In ceea ce priveste culorile, incearca sa potrivesti stilul mobilierului din living cu cel din bucatarie, alegand linii si materiale care merg bine impreuna.

    Ai grija la detalii

    Intr-o bucatarie deschisa nu lasi nimic la voia intamplarii pentru ca se vede totul. Alege un cos de gunoi dragut, prosoape de calitate, aparate de uz casnic elegante. In vitrine sau pe rafturile deschise  expune cele mai frumoase tacamuri, borcane retro, cutii de ceai sau condimente si chiar plante. In cele din urma, nu ezita sa adaugi cateva accente mai sofisticate pentru mobila, cum ar fi niste manere originale din piele, ceramica sau alama.

    Gaseste solutii de stocare si camuflare

    Prajitor de paine, fierbator de apa, cronometru, cutite, tocatoare, planul de lucru devine repede aglomerat. Maximizeaza stocarea pentru a lasa sa iasa in evidenta doar esentialul. Astazi, mobilierul de bucatarie este special optimizat pentru depozitare cu blocuri culisante. Si daca doresti cateva etajere deschise, expune doar piese frumoase. In cazul in care nu investiti in designul aparatelor de uz casnic, ne gandim la modelele incorporate care pot fi camuflate cu o fatada care se potriveste mobilierului.

  • Articole similare