• Cum sa pastrezi casa ordonata

    Cum sa pastrezi casa ordonata

    Crezi ca a pastra ordinea si curatenia zi de zi, fara a-ti petrece serile aranjand, este o utopie? Totul depinde doar de un singur cuvant si anume:  organizarea. Si pentru a-ti arata ca nimic nu este imposibil, iata cateva sfaturi de la cei care reusesc sa pastreze casa ordonata:

    Fa patul imediat cum te trezesti! E bine sa vii seara acasa si sa-ti gasesti patul aranjat ca la hotel (sau aproape la fel) si sa nu mai vorbim de placerea de a aluneca sub lenjeria proaspata, pentru ca evident ai aerisit camera inainte de a face patul.

    Nu parasi camera cu mainile goale! Ideea este de a face curat fara sa-ti dai seama. Pune hainele murdare in cos, aranjeaza cartile la locul lor. E putin ca la sfarsitul mesei: fiecare isi duce farfuria la spalat. Acest truc este valabil si pentru copiii tai.

    Nu pleca de acasa dimineata fara sa debarasezi masa si sa speli vasele! Ideal este sa lasi toate lucrurile aranjate in bucatarie inainte sa iesi din casa. Masina de spalat vase plina, blatul curat, prosopul agatat la locul lui sunt doar cateva din lucrurile care te vor ajuta sa ai o seara relaxanta.

    Aloca-ti 10 minute pe zi pentru menaj! Aceasta tehnica iti permite sa nu-ti petreci tot weekendul facand curat in casa, un motiv suficient de bun sa urmezi acest sfat.

    Nu lasa pe maine ce poti face azi! Deschide-ti corespondenta acum! Sorteaza-ti hainele si aranjeaza-le imediat! Aduna cerealele sau semintele cazute prin partea de jos a dulapului. Asa ca fa ce ai de facut astazi, pentru ca maine va fi mai rau.

    Arunca gunoiul cand pleci de-acasa! Arunca mereu gunoiul dimineata, inainte sa pleci la job. Facand un obicei din asta, vei preveni acumularea sacilor de gunoi, iar seara vei avea un lucru in minus de facut.

  • Articole similare