• Curatenia de primavara

    Curatenia de primavara

    Odata cu venirea primaverii poti incepe curatenia generala pentru a face casa ta sa arate ca noua. Exista doua reguli pe care trebuie sa le urmezi: nu trebuie sa-ti scape nici un detaliu si intreaga familie trebuie sa participe.

    Planifica-ti zilele. Acest lucru iti va permite sa iti organizezi eficient gospodaria si sa vizualizezi pasii. Noteaza toate lucrurile care trebuiesc facute in fiecare camera. Hotaraste impreuna cu familia cand veti face aceasta curatenie. Apoi pregateste-ti echipamentul: saci de gunoi, manusi, carpe, mopuri, galeti, bureti, servetele, aspirator. Cumpara produsele care-ti lipsesc (inalbitor, otet alb, spirt medicinal, etc.) si echipeaza-te cu cosuri pentru a sorta hainele si obiectele. Foloseste saci diferiti pentru hartie, ambalaje, haine.

    Nu-ti ramane pe urma decat sa incepi curatarea casei. Pentru a face totul bine, este ideal sa scoti totul afara. Daca esti norocos si ai o terasa, o gradina sau o curte, scoate tot ce poti afara: plante, fotolii, scaune, covoare. Daca nu, deschide ferestrele si apuca-te de treaba! 

    Scoate perdelele, pune-le la masina, spala obloanele si curata ferestrele. Scutura bine covoarele, spala-le sau inlocuieste-le. Sterge bine praful prin casa si aspira inclusiv praful de sub mobila si panzele de paianjen de pe tavan, dar si corpurile de iluminat.

    Curatenia de primavara


    In dormitoare scoate saltelele pentru a le aspira. Spala asternuturile, pilotele si pernele. Elibereaza sifonierul. Pune intr-un cos hainele pe care vrei sa le dai si intr-altul pe cele pe care le pui deoparte pentru iarna urmatoare. Daca nu ai suficient spatiu in dulapuri, gandeste-te la valize si la genti de voiaj sau la cutii sigilate pe care poti sa le stochezi in pivnita. Fa acelasi lucru si cu pantofii. Spala bine rafturile si nu uita sa pui levantica pentru a indeparta moliile.

    In bucatarie, goleste frigiderul pentru a curata interiorul, scoate tot de prin dulapuri, fierbe toate oalele, tacamurile. Curata gresia si faianta cu apa si sapun. 

    Dezinfecteaza baia, spala si curata cat mai bine vasul de toaleta si cada cu bicarbonat de sodiu. Sterge exteriorul toaletei cu o solutie cu apa si otet. Scoate calcarul de pe robineti folosind amoniac si nu uita de curatarea bideului.

    Desi aceasta curatenie de primavara poate parea o corvoada, toata lumea din casa urmeaza sa se bucure de viata in acest mediu curat si sanatos.

  • Articole similare