• De ce este important sa petreci timp singura

    De ce este important sa petreci timp singura

    Pentru cei mai multi dintre noi, o zi obisnuita de lucru este plina de responsabilitati si sarcini diferite care ne solicita si ne incarca emotional. In graba zilnica, devine tot mai greu sa nu uiti de tine si sa reusesti sa iti dedici o parte din timpul liber pe care de obicei il imparti intre familie, prieteni si treburi casnice.

    Sa fii singura si sa faci ceva pentru tine este o modalitate foarte buna de a te opri din agitatia zilnica. Incearca sa petreci cateva ore pe saptamana singura, sa iti eliberezi mintea de tot stresul si anxietatea acumulate pe parcursul saptamanii. Indiferent daca iesi la o cafea, faci o plimbare mai lunga in parc sau doar te relaxezi acasa pe canapea si incerci sa nu te gandesti la problemele de zi cu zi, aceste momente te vor ajuta sa te deconectezi de la ritmul de viata si de lucru obisnuit.

    Instaleaza-ti pe telefon o aplicatie de meditatie care te va invata cum sa te relaxezi si iti va ameliora starea de spirit. Una dintre cele mai cunoscute astfel de aplicatii este Headspace, care prin programe de meditatie de cate 10 minute (programul de baza), iti ofera exercitii care duc la cresterea capacitatii de concentrare si la o stare generala de bine, calm si relaxare.

    E esential sa nu faci niciun compromis. E timpul tau, sunt exact acele cateva momente pe care nu trebuie sa le imparti cu nimeni, nu trebuie sa faci pe plac nimanui si nu trebuie sa te justifici. Poti alege sa faci orice ai chef: sa incepi un curs online de care tot zici ca te apuci, dar niciodata nu gasesti timpul necesar, sa te uiti la o comedie romantica, care sigur te va face sa plangi pana la final sau sa te bucuri de liniste in timp ce bei un ceai natural cu efect calmant si linistitor. 

  • Articole similare