• A revenit frigul? Protejeaza-ti parul si machiajul!

    A revenit frigul? Protejeaza-ti parul si machiajul!

    Chiar daca asteptam cu sufletul la gura primavara, iata ca a revenit iarna! Ai mai multa grija de tine, adapteaza rutina zilnica la aceste schimbari de temperatura! Intotdeauna tindem sa fim mai atente la alimentatie, la ingrijirea corpului, dar nu trebuie sa neglijam nici alegerile privind machiajul si parul.

    Machiajul 

    Cand e rece afara, e bine sa-ti hidratezi foarte bine pielea fetei, care tinde sa se usuce. Daca optezi pentru o crema foarte hidratanta de zi, poti adapta aceasta orientare si pentru produsele tale de machiaj

    Iarna, evita fondul de ten pudra. Aplicat pe piele, acesta poate da un aspect branzos si duce la deshidratarea ei. In principiu, iarna este recomandat sa folosesti un fond de ten mai dens, mai cremos, care iti va proteja pielea si va rezista pe ten mai mult timp. Aplica intotdeauna fond de ten pe gat si pe lobul urechii, mai ales daca porti parul prins.

    Pentru a afisa un zambet colorat si perfect chiar si intr-o zi rece, trebuie sa folosesti un ruj cu proprietati hidratante sau un ruj cu o textura de balsam. Rujurile cu textura pudra sau mate vor avea tendinta sa-ti usuce buzele. Ca sa-ti ridici moralul, foloseste culori indraznete!

    Parul

    In timpul iernii, nu trebuie sa-ti neglijezi nici parul. Este foarte important sa facem o paralela cu pielea, deoarece acesta sufera de aceleasi deficiente atunci cand termometrul coboara.
    In timpul verii iti rasfeti parul, de teama ca soarele, caldura si apa de mare sa nu-l strice. 
    Dar in cele din urma, parul se deshidrateaza cel mai rau in timpul iernii. Parul sufera de asemenea din cauza schimbarilor de temperatura intre exterior si interior, care sunt adesea foarte mari. Ai grija de parul tau, utilizand masti de par hidratante!

    Principalul dusman al parului in timpul iernii este electricitatea statica. Evita clatirea cu apa rece, este de preferat sa folosesti apa calda. Evita frecarea parului cu un prosop si adopta o maniera mai blanda, tamponandu-l ca sa nu-l fragilizezi. Si pentru a nu-l ataca, foloseste uscatorul de par la temperatura medie si o perie moale cu par de mistret.

    Evita sa pui parul in contact cu lana. Parul si lana nu sunt prieteni buni. Pentru a evita fragilizarea parului foloseste o esarfa de matase sau de satin sub caciula. La fel de bine poti coase o captuseala de satin sau matase.

  • Articole similare