• Arancini de orez cu mozzarella si sunca

    Arancini de orez cu mozzarella si sunca

    Ingrediente:

    250 g orez pentru risotto ( carnaroli sau arborio)
    800 ml supa de legume/cub
    30 g unt
    ulei de masline
    o ceapa mica
    100 ml vin alb
    sofran (optional)
    50 g parmezan
    100 g sunca
    200 g mozzarella
    3 oua
    faina alba
    pesmet
    sare
    piper
    ulei pentru prajit

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare: 

    1. Pregatim un risotto, calim ceapa in putin ulei, adaugam orezul si il calim cateva minute pana devine sticlos. 

    2. Adaugam vinul alb, o parte din supa si praful de sofran. 

    3. Fierbem 15-17 minute amestecand din cand in cand, adaugand din supa cand s-a evaporat, apoi sare si piper, dupa gust. 

    4. Cand s-a fiert orezul, il luam de pe foc si adaugam untul rece si parmezanul. Amestecam si lasam sa se raceasca cateva ore. 

    5. Adaugam un ou intreg si putem sa mai adaugam parmezan. Daca e prea moale compozitia adaugam putin pesmet. 

    6. Formam bile cu mana si introducem in centru cuburi de mozzarella si sunca.  Le trecem prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin pesmet. 

    7. Le prajim in uleiul fierbine la 170°C si le servim fierbinti.
  • Articole similare