Numar de portii: 4 Mod de preparare: 1. Pregatim un risotto, calim ceapa in putin ulei, adaugam orezul si il calim cateva minute pana devine sticlos. 2. Adaugam vinul alb, o parte din supa si praful de sofran. 3. Fierbem 15-17 minute amestecand din cand in cand, adaugand din supa cand s-a evaporat, apoi sare si piper, dupa gust. 4. Cand s-a fiert orezul, il luam de pe foc si adaugam untul rece si parmezanul. Amestecam si lasam sa se raceasca cateva ore. 5. Adaugam un ou intreg si putem sa mai adaugam parmezan. Daca e prea moale compozitia adaugam putin pesmet. 6. Formam bile cu mana si introducem in centru cuburi de mozzarella si sunca. Le trecem prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin pesmet. 7. Le prajim in uleiul fierbine la 170°C si le servim fierbinti.
Arancini de orez cu mozzarella si suncacora
19 aprilie