• Ce alimente te ajuta daca vrei sa faci sport

    Ce alimente te ajuta daca vrei sa faci sport

    Nu abordam dieta sportivilor de performanta si nici macar a celor pentru care sportul e o activitate sustinuta, zilnica. Si nici nu vorbim de o dieta propriu-zisa, ci de alimente care te ajuta, iti dau energie si rezistenta atunci cand mergi la sala, la cursurile de aerobic sau de inot. Nu vrei sa participi la vreun campionat, dar ai vrea totusi sa duci ora de antrenament la capat, fara sa-ti pierzi complet suflarea si fara sa simti durere in tot corpul. 

    Inainte sa-ti dam cateva ponturi, trebuie sa stii ca echilibrul este foarte important. Nu la miscarile de aerobic, ci la balanta de nutrienti din alimentele pe care le consumi. Ca in orice domeniu, abuzurile nu sunt permise.

    Incepe cu carbohidratii! Sunt sursa de energie pentru ca intreg corpul sa te asculte si sa performeze, indiferent de ce sport practici. Include-i macar intr-una dintre mesele de peste zi! Iata cateva surse sanatoase din care iti poti lua carbohidratii:

    Paine integrala
    Cereale integrale
    Fructe uscate
    Orez brun
    • Paste din faina integrala
    Cartofi

    Lasa trei ore distanta intre ultima masa si ora/orele de sport. Nu vei avea rezultate si nici nu te vei simti confortabil sa faci exercitii cu stomacul plin. Daca simti ca ai nevoie de o doza in plus de energie, poti manca cu o ora inainte un snack care se digera repede:

    • Un bol cu terci
    • O banana
    • Putina branza slaba
    • O felie de paine integrala cu unt de arahide
    • Un pahar cu lapte

    Evita inainte de sport: cartofii prajiti si chipsurile, avocado, maslinele, branza grasa, cantitati mari de seminte, legume crude.

    Nu uita ca apa este foarte importanta in dieta de zi cu zi si cu atat mai importanta cand faci sport. Incepe antrenamentul bine hidratat(a). Apa este suficienta pentru o ora de exercitii de intensitate medie. Daca vrei sa stai la sala mai multe ore si sa-ti soliciti mai tare corpul, incearca si bauturile sportive, bogate in vitamina C, magneziu, sodiu si potasiu. 

  • Articole similare