• Cum sa decoram masa de Paste

    Cum sa decoram masa de Paste

    Odata cu venirea primaverii se apropie si Sarbatorile Pascale. Indiferent ca gazduiesti reuniunea traditionala a intregii familii sau  intentionezi sa iti petreci zilele libere intr-un cerc mai restrans, nu renunta la o atmosfera speciala in jurul mesei principale de Paste. Cu un pic de creativitate si timp poti realiza un decor festiv care va incanta oaspetii si va instala o stare de sarbatoare. Iata cateva idei dragute si practice pe care le poti realiza usor si care vor transforma masa de Paste in ceva cu totul special. 

    1. Invita natura la masa

    Alege o paleta de culori vesela, in ton cu spiritul de sarbatoare si de primavara. Pentru fata de masa iti recomandam galbenul, verdele, violetul sau rozul. Daca vrei o fata de masa cu imprimeuri, alege una alba cu broderie colorata pe margine, cu teme florale sau imprimeuri speciale de Paste. Pentru a da eleganta decorului, alege servetele din panza, in imprimeuri colorate si asortate cu celelalte elemente de pe masa. Odata ce ai stabilit tema si culorile, tot ce mai ramane este sa dai frau liber imaginatiei.  

    Cum sa decoram masa de Paste


    2. Exerseaza-ti indemanarea

    Daca te pricepi la lucru manual poti realiza oua incondeiate sau oua decorate carora poti sa le tricotezi si niste caciuli. Te descurci mai bine cu hartia? Nicio problema. Inseamna ca te vei descurca de minune sa aduci la masa de Paste cativa iepurasi colorati Origami. Iata si un tutorial care te va ajuta sa creezi cele mai dragute decoratiuni:

    https://www.youtube.com/watch?v=MAhe0FNviu8 

    3. Creeaza compozitii florale de primavara

    Nu trebuie sa fii expert in aranjamente florale pentru a face un aranjament superb cu flori de primavara. Pune in mijlocul mesei o vaza cu lalele roz si narcise, leaga-le cu o panglica din catifea sau o sfoara colorata si strecoara printre ele cateva crengute cu flori de cires. 

    4. Oua si iepurasi de ciocolata

    Pune pe masa cateva cosuri sau borcane cu oua si iepurasi din ciocolata. Daca ai mai mult timp la dispozitie, ii poti surprinde pe cei dragi cu biscuiti de casa facuti de tine pe care i-ai copt in forme speciale. Suntem siguri ca vor face deliciul tuturor invitatilor! 




  • Articole similare