• Cum sa iti ingrijesti picioarele

    Cum sa iti ingrijesti picioarele

    La mijloc de primavara, e vremea sa scapi de ghetele si botinele pe care ai fost nevoita sa le porti cam toata luna martie si inceput de aprilie din cauza iernii tarzii. Gata, a iesit soarele! Deci, scoate la plimbare pantofii, balerinii si sandalele. 

    Inainte, insa, asigura-te ca picioarele arata impecabil pentru ca nu le vei mai putea ascunde in sosete sau dresuri. Si nu vorbim doar de pedichiura. In cazul in care vrei sa incalta sandale, e foarte important si aspectul calcaielor, carora poate nu le-ai acordat foarte multa atentie in timpul iernii. Nu e nevoie sa mergi la spa sau la salon in fiecare zi, probabil ca nici nu ai avea timp sa faci acest lucru. Dar, iti poti ingriji picioarele acasa fara prea mult efort! Seara de seara, dupa dus, rasfata-ti picioarele cu o baie calduta, nu fierbinte, cu sare de mare. Sunt suficiente cateva minute, apoi maseaza-ti talpile cu o perie nici prea moale, dar nici prea tare. Insista pe calcaie, unde e cel mai vizibil efectul de piele uscata si crapata. La final, aplica o crema mai grasa – una pe baza de unt de cocos, de exemplu - care hraneste pielea si ii confera stralucire.

    Chiar daca primavara te imbie la eleganta, nu exagera cu pantofii sau sandalele cu toc foarte inalt. Picioarele vor obosi, gleznele se vor umfla, iar aspectul general nu va fi deloc unul placut. Sa nu mai vorbim de starea ta generala! Picioarele obosite iti pot alunga orice buna dispozitie. Studiile arata ca 73% dintre femei se confrunta cu diverse probleme provocate de incaltamintea incomoda. De asemenea, 42% dintre participantele la sondaj au recunoscut ca poarta pantofi care le ranesc picioarele, doar pentru ca le place modelul sau sunt la moda. 

    Noi credem, insa, ca poti sa fii in pas cu moda si fara sa renunti la confort, mai ales daca obisnuiesti sa mergi mult pe jos sau sa stai ore bune in picioare, in timpul unei zile. 
    Si daca totusi ai avut o astfel de zi epuizanta, seara odihneste-ti picioarele. Stai macar o jumatate de ora intinsa si cu picioarele ridicate mai sus decat nivelul corpului si al capului. Astfel vei stimula circulatia sangelui si vei scapa de senzatia de picioare umflate si grele. 

    Si inca un pont: cand esti acasa, incearca sa porti mai mereu sosete moi dupa ce ti-ai facut igiena picioarelor. Astfel, pielea va fi protejata.

  • Articole similare