• Cum sa te distrezi si sa faci sport in acelasi timp

    Cum sa te distrezi si sa faci sport in acelasi timp

    Oricat ne-am dori sa fim in forma maxima, multi dintre noi nu reusim sa avem un program constant de activitati sportive. Fie ca nu ne place sa mergem la sala sau ca timpul nu ne permite, de multe ori sportul ajunge pe locuri inferioare ale listei noastre de prioritati, mai ales daca ne-am spus de multe ori ca nu suntem talentati la fitness sau am ajuns la maturitate fara sa invatam sa inotam, cu atat mai usor ne este sa gasim motive pentru a amana la nesfarsit exercitiile fizice. Este, insa, o mare pierdere pentru organism, pentru ca sedentarismul este una dintre cele mai nocive realitati ale lumii moderne.

    Stiai, insa, ca poti integra sportul in timpul tau liber, fara ca macar sa iti dai seama si fara sa simti presiunea de a demonstra ca esti o atleta performanta? Iata cateva activitati care te vor ajuta sa arzi calorii intr-un mod interesant si placut, fara sa te concentrezi neaparat pe ideea ca reprezinta un antrenament clasic:

    Plimbarea. Avand in vedere ca afara vremea este foarte placuta, profita de zilele insorite de weekend si plimba-te cat mai mult. Vei observa tot ce are orasul mai frumos, vei descoperi locuri noi si interesante si, in acelasi timp, vei efectua o activitate cardio care iti va antrena corpul. Daca iti insotesti plimbarile si cu muzica ta preferata in casti, nici nu vei simti cum trec atat timpul, cat si kilometrii.

    Drumetiile. Suna-ti grupul de prieteni si propune-le sa schimbati decorul sfarsitului de saptamana. Cativa kilometri parcursi pe munte vor deveni o excelenta distractie in gasca si, in acelasi timp, o adevarata sesiune de antrenament fizic. Asigurati-va, insa, ca respectati indicatiile ghizilor montani si nu va aventurati in zone periculoase.

    Dansul. Chiar si o noapte in club poate deveni un exercitiu fizic in toata puterea cuvantului, cu conditia sa o petreci pe ringul de dans, nu asezata pe scaun. Cedeaza altcuiva locul la bar si bucura-te de muzica ritmata cat poti de mult. Daca esti o fire mai timida, inlocuieste clubul cu o sala de dans, in care poti lua lectii de tango, de vals sau de stiluri mai moderne si nu te vei simti stanjenita, pentru ca toti cei de acolo au venit pentru acelasi lucru: sa invete.

    Curatenia in casa. Poate nu este modul ideal de a-ti petrece timpul liber, insa vestea buna e ca arde foarte multe calorii. Dupa cateva ore, casa ta va arata impecabil, iar tu te vei simti ca si cum tocmai ai terminat un antrenament solicitant la sala.

  • Articole similare