• Gradina din balcon, o oaza de verdeata si relaxare

    Gradina din balcon, o oaza de verdeata si relaxare

    Nu locuiesti la curte si tot ce visezi acum, in plina primavara, e sa-ti bei cafeaua sau sa citesti o carte la soare? Iesi pe balcon, dar nimic nu te imbie sa ramai mai mult acolo. Peste iarna, cei cativa metri patrati de terasa s-au transformat intr-un mic depozit. E vremea sa debarasezi si sa-ti transformi balconul in coltisorul tau verde. Poate ca suna complicat, dar cu putina mobilizare poti pune totul la punct intr-un singur weekend.

    Pentru inceput, te sfatuim sa-ti faci un fel de perdea verde de jur-imprejurul balustradei care margineste balconul deschis. Astfel vei avea parte de putina intimitate si, in acelasi timp, de soare si de placerea de a sta in aer liber. Foloseste ghivece cu tuia sau alti arbusti decorativi care nu cresc foarte mult in inaltime si care pot fi “modelati” cu foarfeca de gradina, astfel incat sa nu-ti obtureze tot peisajul la orizont, mai ales daca locuiesti la un etaj superior si orasul se vede frumos din balconul tau. 

    Si plantele agatatoare sunt o solutie pentru a crea o perdea verde. Zorelele se intind rapid, daca infigi cateva nuiele de bambus in jardiniere. Nu sunt pretentioase, rezista bine la arsita verii, iar florile sub forma de clopotel violet sau alb sunt o incantare. Zorelele infloresc toata vara, trebuie doar sa le uzi in fiecare zi, ca sa-si pastreze prospetimea. 

    Cu sau fara perdea verde, inveseleste-ti balconul cu ghivece cu flori colorate: muscate, cale, violete de Parma, zambile si, de ce nu, lalele pitice. Foloseste ghivece de marimi diferite pentru un efect asimetric si pentru a folosi cat mai eficient spatiul pe care il ai la dispozitie. Alege plante care infloresc in luni diferite ale sezonului cald, asfel incat sa ai tot timpul balconul inflorit. Iti mai dam un pont: planteaza seminte si asteapta sa vezi cu ce bucurie vei descoperi peste cateva saptamani plantutele care rasar, cresc si iti vor colora balconul.

  • Articole similare